|

Turizmciye Ramazan müjdesi

Turizmcilerin çağrısına olumlu cevap veren hükümet, Ramazan Bayramı tatilini 9 güne çıkardı. Kararı sevinçle karşılayan turizmciler, iki bayramı bir arada yapmaya hazırlanıyor. İç rezervasyonlarda yüzde 25 artış bekleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/06/2016 Cuma
Güncelleme: 20:36 - 9/06/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Dün gelen 9 günlük tatil haberiyle birlikte otel ve ulaşım rezervasyonları 
başladı. Bayram öncesi otogar ve havalimanlarında yoğunluk bekleniyor.
Dün gelen 9 günlük tatil haberiyle birlikte otel ve ulaşım rezervasyonları başladı. Bayram öncesi otogar ve havalimanlarında yoğunluk bekleniyor.

Bu yıl turizmde yaşanan sıkıntılar sonrasında, Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısında düşüş var. Rotasını iç turizme çeviren turizmcilere bayram edecekleri bir müjde geldi. Hükümet, Ramazan Bayramı öncesi ve sonrasındaki bir buçuk günü tatil ederek bayram tatilini 9 güne çıkarma imkanı sağladı. Başbakanlık'tan dün yapılan açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 4 Temmuz Pazartesi günü yarım gün ve 8 Temmuz Cuma günü tam gün idari izinli sayılmasına ilişkin genelgenin Başbakan Binali Yıldırım tarafından imzalandığı bildirildi. Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasını sevinçle karşılayan turizm sektör temsilcileri, otellerde doluluk oranlarının bayram boyunca yüzde 100'e yakın olacağını, rezervasyonların ise yüzde 25 artacağı görüşünü paylaştı.





DOPİNG ETKİSİ YAPACAK


Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, zor günler geçiren sektörün iç turizmle biraz daha hareketlenmesi adına, Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olmasının sektör adına memnun edici bir haber olduğunun altını çizdi. Ayık, zor ve sıkıntılı bir sezon geçiren sektöre, 9 günlük tatilin doping yapacağını belirtti.





MORAL KAYNAĞI


Türkiye Otelciler Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, bu kararın sektöre rahat bir nefes aldıracağını kaydetti. Bayındır, “Tatil süresinin uzamasının sektörümüze bir nebze katkısının olması yanında ülke olarak zorlu bir süreçten geçmekte olduğumuz dikkate alınarak vatandaşlarımız için önemli bir moral kaynağı olacağını öngörüyoruz” dedi.





500 milyon liralık katkı yapar


Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Murat Ersoy ise, “9 güne çıkan Ramazan Bayramı tatili sektöre olumlu yansıyacaktır” dedi. Ersoy, şu değerlendirmelerde bulundu: “Geçen yıl Ramazan Bayramı'nda sektörde 200-250 milyon lira arasında bir harcama yapılmıştı. Bu sene tatil süresinin 9 gün olması sektörde geçen yıla kıyasla daha pozitif etki uyandıracak. Ayrıca hem otel ve uçak doluluklarına pozitif yansıyacak hem de sektör yatırımcılarına moral verecek.Bayram tatilinin uzaması sektöre 500 milyon liraya yakın değer katacak.”

#​Ramazan Bayramı
#Tatil
#Turizm
8 yıl önce