|

Turizmde nokta atışı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, turizm sektörü temsilcileriyle bir araya geldi. Sorun ve talepleri dinleyen Bakan Avcı, şimdiye kadar genel kavramlar ve konseptlerle yürütülen tanıtım stratejisinin bundan sonra nokta hedef gözeterek ve hedef kitlesini sınıflandırarak geliştirileceğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/06/2016 Cumartesi
Güncelleme: 20:54 - 10/06/2016 Cuma
Yeni Şafak

Kültür ve Turizm ve Bakanı Nabi Avcı, turizm sektör temsilcileriyle bir araya gelerek turizmde yaşanan sıkıntıları masaya yatırdı. Türkiye Otelciler Birliği, Türkiye Otelciler Federasyonu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ve Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği başkanlarının katıldığı toplantıda, sektörün sorunları dile getirildi.



NOKTA HEDEF GÖZETEREK ÇALIŞALIM


Toplantı sonrasında değerlendirmelerde bulunan, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “Daha önce daha genel kavramlar ve konseptlerle olan tanıtım stratejimizi şimdi daha nokta atışlı, nokta hedef gözeterek, hedef kitlelerimizi ona göre sınıflandırdıktan sonra daha kategorilere ayrılmış şekilde geliştiriyoruz” dedi. Bütün dünyada turizm alanında farklı nedenlerle bir daralma yaşandığını dile getiren Avcı, bu daralmanın Türkiye için de söz konusu olduğunu söyledi. Avcı, turizmi daha ileri götürmek için hükümetin daralma alametlerinin görüldüğü günlerden itibaren çalıştığına vurgu yaptı.



İSTİŞARE SONUCU RAHATLAMA


Turizmin çok dinamik bir sektör olduğunu anlatan Bakan Avcı, “Bu nedenle güncel olarak bu tür gelişmelerin ve değişikliklerin takip edilmesi gerekir. Alınacak tedbirlerin de ona göre güncellenmesi gerekiyor. Bunun da tam bir seferberlik ruhuyla sektörün bütün paydaşlarıyla hükümetimizin bütün ilgili birimlerinin uyumlu bir çalışmasıyla gerçekleşebileceğini görüyoruz ve biliyoruz. Nitekim son bir hafta içerisinde istişareler sonucunda aldığımız ve karara bağladığımız iki uygulama sektörü büyük ölçüde rahatlamaya da neden oldu” dedi.



YAKIT TEŞVİKİ 31 AĞUSTOS'A UZATILDI


Bu kararların ilkinin Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olarak belirlenmesi kararı olduğunu aktaran Avcı, şu bilgileri verdi: "Diğer bir konu da yine sektörün talepleri doğrultusunda ülkemize gelen turist uçaklarının teşvik edilmesiydi. Bu bağlamda 6 bin dolar teşviklerin 150'nin üzerinde turist taşıyan uçaklar açısından yüzde 30 zamlı olarak ve 31 Mayıs'ta biten bu uygulamanın 31 Ağustos'a kadar uzatılması biçiminde yapıldı. Bundan da sektörümüzün istifade ettiğini ve edeceğini görüyoruz.” Avcı, toplantıda 31 Ağustos olarak belirlenen tarihin 15 Kasım'a kadar uzatılması talebinin geldiğini de aktardı.



DARALMADAN GÜÇLENEREK ÇIKACAĞIZ


Bakan Avcı, bu talebi gerekli birimlere ileteceğini söyledi. Gelen taleplerin büyük kısmının Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın alanına girdiğini aktaran Avcı, sektör temsilcileriyle her ay biraraya gelme kararı aldıkları bilgisini verdi. Avcı, Türkiye'nin bu daralmadan güçlenerek çıkacağını vurguladı.


#Nabi Avcı
#Turizm sektörü
8 yıl önce