|

Yazılım ihracatçıları ABD’ye çıkarma yaptı

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET), ABD’nin yazılım ve bilişim merkezleri olan Los Angeles/Kaliforniya ve Las Vegas/Nevada incelemelerde bulundu. Yatırım görüşmelerinin ön plana çıktığı ziyarette; işbirlikleri oluşturarak iki ülkenin bu ekosisteme sunabileceği çözüm önerileri konuşuldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:17 - 23/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Selahattin Esim
Selahattin Esim

ABD’li kamu ve özel sektör temsilcileriyle yapılan toplantılarda iş potansiyeli yüksek ikili iş görüşmeleri yapıldı. Öncelikli amaçlarının iki ülke iş birliğinde üçüncü ülkelere yönelik stratejik iş ortaklıkları geliştirmek olduğunu belirten Bilişim-Yazılım İhracat Komisyonu Başkanı Selahattin Esim, ABD ile birlikte ticaret, yatırım ve inovasyon yapmak istediklerini belirtti.


BİLGİYE DAYALI BİR
EKONOMİ

Esim, “Türk Yazılım sektörünün uluslararası piyasalarda kabul görmesinin ve büyük projeler almasının, bilgi ekonomisine dayanan ABD pazarına girmekle mümkün olabileceğini tespit ettik” dedi. Türkiye ekonomisinin gelmiş olduğu konum ve İstanbul’un yakın gelecekte bu coğrafyanın ticaret, finans ve inovasyon merkezi olma potansiyelini anlattıklarını ifade eden Esim, verdikleri mesajların doğru algılandığını ve bu konuda çok olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti. Esim, Akıllı Kümelenme konseptiyle 2015’te ABD’ye yaptıkları ziyaret sonrasında 150 milyon dolarlık iş hacmi oluştuğunu hatırlattı.Heyet; Google, Amazon, Ebay, Sony gibi önemli şirketlerin veri merkezi konumunda bulunan Switch Data Center’ı ziyaret etti. 

#Google
#Amazon
#Ebay
#Sony
#Selahattin Esim
#ABD
7 yıl önce