BM bizi tehdit etmesine izin vermemeli
04:00, 28/09/2026, Pazartesi
Yeni Şafak

Yeni Şafak Gazetesi'nin 28 Eylül 2026 tarihli sayısına hoş geldiniz. Gündem, spor ve ekonomi sayfalarımızda bugünün öne çıkan haberlerini keşfedin.
Yeni Şafak Gazetesi'nin 28 Eylül 2026 tarihli birinci sayfasında yer alan manşet ve haberler...

Nükleer Kanada ile asırlık ilişki getirecek
Nükleer yatırımlarda teknoloji transferi ve yakıt tedarikinde dışa bağımlılığın azaltılmasını ön plana alan Türkiye, bu alanda Kanada ile iş birliğine önem veriyor. DEİK Türkiye-Kanada İş Konseyi Başkanı Mehmet Yılmaz görüşmeler için “Kritik aşamaya girdik. İş birliği gerçekleşirse Kanada ile en az 100 yıl sürecek köklü ilişkimiz olacak” dedi.

BM bizi tehdit etmesine izin vermemeli
Netanyahu’nun Gazze’deki soykırıma rağmen BM’de konuşturulması, üstelik Lübnan’daki katliamda kullanılan çağrı cihazını kürsüde gösterip herkesi tehdit etmesi tepkilere yol açtı. 2024’teki o saldırıda yaralanan Türk-Lübnan vatandaşı Ahmed Umeyrat, “Netanyahu’nun devlet temsilcilerinin önünde tehdit etmesi kabul edilemez. Netanyahu cezasını çekmeli, İsrail de BM’den atılmalı” dedi.

Galibiyet zamanı
A Milli Futbol Takımımız, Uluslar A Ligi 1. Grup'taki ikinci maçında bugün Bursa'da İtalya ile karşılaşacak. İlk maçında yine evinde konuk ettiği Fransa’ya Mbappe’nin golüyle yenilen Ay-yıldızlılar, gruptaki ilk galibiyetini almak için sahaya çıkacak.
