Emekli olan bu ile yerleşiyor: Zirvedeki sürpriz şehir şaşırttı

11:46, 20/07/2026, Pazartesi
AA
Emekli olan bu ile yerleşiyor: Zirvedeki sürpriz şehir şaşırttı

Türkiye'de geçen yıl 2,4 milyon kişi şehir değiştirdi. TÜİK’in 2025 İç Göç İstatistikleri’ne göre tam 11 bin 885 kişi emekli olunca radikal bir kararla bavulunu topladı. Emeklilerin akın akın göç ettiği 3 il ise belli oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından hazırlanan "İç Göç İstatistikleri"nden derlediği bilgiye göre, 2025'te 2 milyon 475 bin 19 kişi iller arasında göç etti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından hazırlanan "İç Göç İstatistikleri"nden derlediği bilgiye göre, 2025'te 2 milyon 475 bin 19 kişi iller arasında göç etti.

İller arası göçün nedenleri incelendiğinde, eğitim, daha iyi konut ve yaşam koşulları, hane/aile fertlerinden birine bağımlı olarak şehir değiştirenler çoğunluğu oluşturdu.

İller arası göçün nedenleri incelendiğinde, eğitim, daha iyi konut ve yaşam koşulları, hane/aile fertlerinden birine bağımlı olarak şehir değiştirenler çoğunluğu oluşturdu.

Bununla birlikte, Türkiye'de geçen yıl 11 bin 885 kişi de emeklilik nedeniyle şehir değiştirdi.

Bununla birlikte, Türkiye'de geçen yıl 11 bin 885 kişi de emeklilik nedeniyle şehir değiştirdi.

Emeklilik nedeniyle en fazla göç alan il 1103 ile İstanbul olurken söz konusu ili 921 ile Balıkesir, 828 ile Ankara takip etti.

Emeklilik nedeniyle en fazla göç alan il 1103 ile İstanbul olurken söz konusu ili 921 ile Balıkesir, 828 ile Ankara takip etti.

Emeklilik göçünde en az tercih edilen yer 3 kişiyle Gümüşhane olurken, Iğdır ve Siirt ise 9'ar kişiyle listenin en sonlarında yer aldı.

Emeklilik göçünde en az tercih edilen yer 3 kişiyle Gümüşhane olurken, Iğdır ve Siirt ise 9'ar kişiyle listenin en sonlarında yer aldı.

Emekliler ne çok nereye yerleşiyor?

Emeklilik nedeniyle en fazla göç veren il İstanbul olarak kayıtlara geçti.


Söz konusu şehirde emekli olduktan sonra başka illere göç edenlerin sayısı 3 bin 344 oldu. Böylece, emekli olduğu için şehir değiştiren yaklaşık her 3 kişiden biri İstanbul'dan taşındı.


Ankara emeklilik nedeniyle 1080 göç verirken İzmir'de söz konusu sayı 694 olarak hesaplandı.


Ardahan, 10 ile emeklilik nedeniyle en az göç veren il olurken Bayburt'tan 18, Muş'tan ise 26 kişi emekli olduğu gerekçesiyle başka ile taşındı.

Emekliler ne çok nereye yerleşiyor?Emeklilik nedeniyle en fazla göç veren il İstanbul olarak kayıtlara geçti.Söz konusu şehirde emekli olduktan sonra başka illere göç edenlerin sayısı 3 bin 344 oldu. Böylece, emekli olduğu için şehir değiştiren yaklaşık her 3 kişiden biri İstanbul'dan taşındı.Ankara emeklilik nedeniyle 1080 göç verirken İzmir'de söz konusu sayı 694 olarak hesaplandı.Ardahan, 10 ile emeklilik nedeniyle en az göç veren il olurken Bayburt'tan 18, Muş'tan ise 26 kişi emekli olduğu gerekçesiyle başka ile taşındı.

60 binden fazla kişi ev aldığı için göç etti

Türkiye'de geçen yıl ev aldığı gerekçesiyle şehir değiştiren kişi sayısı ise 60 bin 22 olarak belirlendi.


Ev aldığı için İstanbul'a göç edenlerin sayısı 8 bin 189 olurken Ankara'da 6 bin 779 olarak hesaplandı.


Kocaeli ise daha düşük nüfusa sahip olmasına rağmen İzmir'i geride bırakarak, 2 bin 548 ile ev alanların en çok göç ettiği üçüncü şehir oldu.


Ev alma gerekçesiyle en fazla göç veren il ise 15 bin 135 ile İstanbul olarak kayıtlara geçti. Aynı gerekçeyle Ankara'dan göç edenlerin sayısı 3 bin 172, İzmir'den göç edenlerin sayısı ise 2 bin 746 olarak belirlendi.

60 binden fazla kişi ev aldığı için göç ettiTürkiye'de geçen yıl ev aldığı gerekçesiyle şehir değiştiren kişi sayısı ise 60 bin 22 olarak belirlendi.Ev aldığı için İstanbul'a göç edenlerin sayısı 8 bin 189 olurken Ankara'da 6 bin 779 olarak hesaplandı.Kocaeli ise daha düşük nüfusa sahip olmasına rağmen İzmir'i geride bırakarak, 2 bin 548 ile ev alanların en çok göç ettiği üçüncü şehir oldu.Ev alma gerekçesiyle en fazla göç veren il ise 15 bin 135 ile İstanbul olarak kayıtlara geçti. Aynı gerekçeyle Ankara'dan göç edenlerin sayısı 3 bin 172, İzmir'den göç edenlerin sayısı ise 2 bin 746 olarak belirlendi.
Başlıklar :TÜİKemekligöç
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026