1100 akademisyen devleti katliamla suçladı

Yeni Şafak
14:59, 11/01/2016, Pazartesi
Diğer
1100 akademisyen devleti katliamla suçladı

Türkiye'nin birçok üniversitesinden akademisyen devleti katliam yapmakla suçlayan skandal bir bildiriye imza attılar. PKK ve HDP düşüncesnini içeren ifadelerin yer aldığı aldığı bildiri tepki çekti.

1 Kasım seçimlerinin ardından PKK'nın şehir merkezlerini terörize etmesi ve HDP'nin gereginliği tırmandırmasını göremeyen akademisyenler devleti katliam yapmakla suçladı.



Terör örgütünün şehrin merkezlerine kazdıkları hendekler, kurdukları barikatlarla sivilleri hedef alması ve sözde özyönetim ilanları

nı görmeyen PKK militanı gibi hareket eden akademisyenler, terörle mücadele kapsamında yapılan operasyonları 'katliam' olarak nitelendiriyor.



Özel ve devlet üniversitelerinde bulunan 1100 akademisyenin imzaladığı bildiride, "Devletin başta Kürt halkı olmak üzere tüm bölge halklarına karşı gerçekleştirdiği katliam ve uyguladığı bilinçli sürgün politikasından derhal vazgeçmesi gerekiyor" gibi tepki çeken ifadelere yer verildi.



Siyasi iktidarı




http://image.pho.fm/resim/imagecrop/2016/01/11/01/20/resized_831d2-e458f1a6ueiau_7469.jpg




Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026