|

1100 akademisyenden skandal bildiri

Türkiye'nin birçok üniversitesinde görev yapan akademisyenler, devleti katliam yapmakla itham ettikleri, skandal bir bildiriye imza attı.

Yeni Şafak
00:07 - 12/01/2016 Salı
Güncelleme: 22:11 - 11/01/2016 Pazartesi
Diğer

Türkiye, 1 Kasım seçimlerinin ardından siyaset rahatlar diye beklenirken terör örgütü PKK ve onun uzantısı HDP tarafından gerginliğe doğru hızla itilmek isteniyor.



Terör örgütü yandaşları kazdıkları hendekler, kurdukları barikatlarla art arda özyönetim ilanları yapıyor, Türkiye'nin bir bölümünü silah zoruyla kendi yönetimleri altına almak istiyor.



Güvenlik güçleri silahlı eylemlere karşılık veriyor, bölgede PKK'nın kontrolü eline almasına izin vermiyor. Terörle mücadele kapsamında yapılan operasyonlar, PKK militanı gibi hareket eden akademisyenler, gazeteciler ve bazı siyasetçilerle 'katliam' olarak nitelendiriliyor.



BİLDİRİ İMZALADILAR, DEVLETİ KATLİAMLA SUÇLADILAR!

Özel ve devlet üniversitelerinde bulunan 1100 akademisyenin imzaladığı bildiride, "Devletin başta Kürt halkı olmak üzere tüm bölge halklarına karşı gerçekleştirdiği katliam ve uyguladığı bilinçli sürgün politikasından derhal vazgeçmesi gerekiyor" gibi ifadeler yer aldı.



İşte o skandal bildirideki bazı bölümler:



"Müzakere koşullarının hazırlanmasını ve kalıcı bir barış için çözüm yollarının kurulmasını, hükümetin Kürt siyasi iradesinin taleplerini içeren bir yol haritasını oluşturmasını talep ediyoruz. Müzakere görüşmelerinde toplumun geniş kesimlerinden bağımsız gözlemcilerin bulunmasını talep ediyor ve bu gözlemciler arasında gönüllü olarak yer almak istediğimizi beyan ediyoruz. Siyasi iktidarın muhalefeti bastırmaya yönelik tüm yaptırımlarına karşı çıkıyoruz.



''DEVLET ŞİDDETİ HEMEN SON BULSUN''

Devletin vatandaşlarına uyguladığı şiddete hemen şimdi son vermesini talep ediyor, bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları olarak sessiz kalıp bu katliamın suç ortağı olmayacağımızı beyan ediyor, bu talebimiz yerine gelene kadar siyasi partiler, meclis ve uluslararası kamuoyu nezdinde temaslarımızı durmaksızın sürdüreceğimizi taahhüt ediyoruz."




#skandal
#bildiri
#koray çalışkan
8 yıl önce