|

9,5 milyona inceleme

Atatürk Havalimanı’nda polisin el koyduğu 9,5 milyon dolardan, 5 milyon 359 bin doların İsmail Kaşkariy'e ait olduğu ortaya çıktı. Kaşkariy, paranın ticaret geliri olduğunu ve bildirim yapıldığını, inceleme sonrası iade edilmesini beklediklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/11/2016 Salı
Güncelleme: 21:54 - 21/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Atatürk Havalimanı'nda el konulan 9,5 milyon doların sahipleri ortaya çıktı. Kırgızistan'dan getirilen paranın 4 farklı işletmeye ait olduğu öğrenilirken, paranın 5 milyon 359 bin dolarlık kısmının İstanbul merkezli Taşkent Gold İthalat İhracat ve Ticaret Limited Şirketi'ne ait olduğu belirlendi.



BİRDİRİM YAPILMIŞTI


Şirketin sahibi İsmail Kaşkariy, kendisine ait olan 5 milyon 359 bin doların ve paranın diğer kısmının ticaret parası olduğunu ileri sürdü. Kaşkariy, “Bizim sürekli sıcak para girişi olur ve hepsinin bildirimi yapılır. Parayı da hep aynı arkadaşlarımız getirir. Diğer şirketlerde bildirimlerini yapmıştı. Çok sayıda şirket şu anda para girişini durdurdu. Herkes tedirgin” ifadelerini kullandı.



TİCARET GELİRİMİZ


Türkiye'ye 17 Kasım günü giriş yapan Kırgızlar Daıyrbek Toıgonbaev ile Temur Kochkorov, Atatürk Havalimanı'nda durdurulmuş, çantalarındaki 9,5 milyon dolara incelenmek üzere el konulmuştu. Kaşkariy, şirketlerinin FETÖ ile bağlantıları olmadığını ileri sürerek, “Biz sadece ticaret yapıyoruz” dedi.



#İsmail Kaşkariy
#Atatürk Havalimanı
7 yıl önce