|

'Almanya yanlışından geri dönmeli'

Alman parlamentosunda 1915 olaylarının 'soykırım' olarak niteleyen tasarının onaylanmasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Almanya bu yanlış adımdan dönmeyecek olursa bizim de atacağımız adımlar farklı olacaktır" dedi.

Yeni Şafak
23:20 - 8/06/2016 mercredi
Güncelleme: 00:37 - 9/06/2016 jeudi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muhammed Ali'nin cenaze törenine katılacağı ABD ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şöyle:


"Muhammed Ali'nin her yumruğu milyonlarca mazluma umut verdi. Ali, ırkçılığa karşı da mücadele verdi. Törene gelen liderler varsa görüşmeler olabilir.





Dokunulmazlık konusu süresi içinde imzalandı, hayırlı olsun. Bu ara yoğun bir Afrika ziyaretimiz oldu, tabi boş da durmuyoruz, işlerimiz var. Bu olayın HSYK'daki atamalarla vesaire yakından uzaktan alakası yok. Bizler Meclis'ten Cumhurbaşkanlığına gelen yasal düzenlemeleri gün olur hafta içinde hemen imzalarız, gün olur 15'inci gün imzalarız. Bunlar sipariş üzerine olan imzalar değildir. Süreci içinde imzalanmış mıdır, imzalanmamış mıdır? Olması gereken budur. İmzalanmıştır, ülkemiz için, milletimiz için hayırlı olsun.



Almanya'nın kararı manidardır ve Merkel'in oylamaya katılmaması manidardır. Almanya bu yanlış adımdan dönmeyecek olursa bizim de atacağımız adımlar farklı olacaktır."








#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#ABD
il y a 8 ans