|

Ankara saldırısını Bayık sahiplendi

Terör örgütü PKK'nın elebaşılarından Cemil Bayık, Ankara'daki saldırıyı sahiplendi. PYD'ye yapılan operasyonlara misilleme olabileceğini belirten bayık, küstah tehditlerde bulunarak, önümüzdeki dönemde teröristlerin dağda, şehirde ve her yer de daha aktif olacağını söyledi.

Yeni Şafak
10:05 - 18/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:01 - 18/02/2016 Perşembe
Reuters

Terör örgütü PKK'nın Kandil'deki yöneticilerinden Cemil Bayık, Ankara saldırısını kimin yaptığını bilmediklerini ancak saldırının Cizre, Sur ve Silopi'deki operasyonlara karşı bir misilleme olabileceğini açıkladı.



PKK'nın yayın organına konuşan Bayık, dün akşam 28 kişinin hayatını kaybettiği Ankara'daki terör saldırısına ilişkin "Kim yaptı bilmiyoruz. Kürdistan'daki katliamlara bir misilleme eylemi olabilir" dedi.



Tehditler savurdu


Canlı bomba saldırısını üstlenmeyen fakat net ifadelerle sahiplenen Bayık, PKK'ya yönelik askeri operasyonları işaret ederek tehditler savurdu. PKK'nın önümüzdeki dönemde dağda, şehirde ve her yer de daha aktif olacağını ileri süren Bayık, "Kürt gençlerinin fırsat bulabildikleri her yerde, geliştirilen katliamlara karşı eylem yapabilecekler" dedi.






#PKK
#Cemil Bayık
8 yıl önce