|

Ankara'da bombalı saldırı: 32 vatandaş yaşamını yitirdi

Ankara Kızılay'daki otobüs duraklarının bulunduğu Güvenpark'ta seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla terörist saldırı düzenlendi. Alçakça saldırıda ilk belirlemelere göre 32 vatandaş yaşamını yitirdi.

Yeni Şafak
18:59 - 13/03/2016 Pazar
Güncelleme: 03:35 - 14/03/2016 Pazartesi
Diğer

Ankara'da Kızılay Meydanı'nda şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın bir araçta meydana geldiği öğrenildi. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.





Ankara'da duyulan patlama sesi paniğe neden oldu. Kuvvetli ses Çankaya ve Kızılay'da duyuldu. Ankara Kızılay Güvenpark'ta patlama meydana geldi.



Ankara Valiliği: Patlamada 32 kişi hayatını kaybetti, 125 yaralı var.




Güvenpark otobüs duraklarının olduğu bölgede söz konusu patlamanın yaşandığı bilgisi var. Çok sayıda yaralının olduğu bildirildi. Patlama, Kızılay AVM'ye 100 metre mesafede gerçekleşti.



İçişleri Bakanı Ala, "Ankara'da, Kızılay'da otobüs durağında bekleyen sivil vatandaşlarımıza seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla terörist saldırı düzenlenmiştir. Bu terörist saldırıyı milletçe lanetliyoruz. Bunu yapanların hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacağını tekrar söylüyoruz. Bu millet çok problemlerin üstesinden gelmiştir. Bu tür saldırılar, milletin azim ve kararlılığını hiçbir zaman ortadan kaldıramayacaktır" dedi.




Sağlık Bakanlığı: ALO 184'ü arayın Başbakan Davutoğlu 'Güvenlik Toplantısı' yapacak Cumhurbaşkanı Erdoğan bilgi aldı




#ankara
#kızılay
#patlama
8 yıl önce