|

Anlayamazlar

Şanlıurfa, Muş, Hakkari ve Tunceli'de şehit düşen 5 kahraman, gözyaşlarıyla ebediyete uğurlandı. Şanlıurfa Emniyet Müdürü Pınarbaşı, terör destekçilerini masum göstermeye çalışanlara sert tepki gösterdi.

Yeni Şafak
04:00 - 30/08/2015 Pazar
Güncelleme: 06:03 - 30/08/2015 Pazar
Yeni Şafak

Şanlıurfa, Muş, Hakkari ve Tunceli'de şehit düşen 3'ü polis, 2'si asker 5 şehit dualarla toprağa verildi. Şanlıurfa'daki Balıklıgöl Devlet Hastanesi önünde teröristlerin silahlı saldırısında ağır yaralanan, daha sonra yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan polis memurları Tanju Sakarya (26) Ankara'da, Fatih Kılbey (45) ise Hatay'da defnedildi. İki polis için ilk olarak Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Buradaki törene İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı'nın sözleri damgasını vurdu.



BEDELİNİ ÖDERLER




Sıradan bir meslek olmayan polisliğin gönül işi olduğunu belirten Pınarbaşı, şunları söyledi: “Bunu haktan, hukuktan, millet, vatan sevgisi nedir bilmeyenler anlamazlar. Vatan için ve milletin huzuru için canını veren şehitlerimizi sıradan ölüler gibi görenler anlayamazlar. 'İki polis öldürüldü diye hava operasyonu mu yapılırmış' diyenler anlayamazlar. Yaklaşık 40 yıldır kan akıtan, kundaktaki 3 aylık bebekleri dahi kurşunlayarak katleden katiller sürüsünü ve uzantılarını sanki 40 günlük özgürlük savaşçısı masumlar gibi göstermeye çalışanlar, kurdu, kuzu postuna büründürüp kuzu diye millete inandırmaya çalışanlar hiç anlayamazlar. Polisimize ve askerimize tetik çekenlerden ziyade bunları azmettirenler ve kapalı kapılar arkasından kılavuzluk yaparak cesaretlendirenlere gerekenin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak" diye konuştu.



Alperen'in gözyaşları




Şehit Tanju Sakarya'nın Kocatepe Camii'ndeki cenaze törenine katılan çiçeği burnunda Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, duygusal anlar yaşadı. Büyük Birlik Partisi'nin Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünden sonraki lideri Topçu, duaların yükseldiği törenden gözyaşlarıyla ayrıldı.



Efendimiz'e komşu oluyorsun




26 yaşında şehit olan polis memuru Tanju Sakarya'nın hamile eşi Fatime Sakarya, hem Urfa hem de Ankara'daki


törenlerde metanetiyle dikkat çekti. Elinde eşinin fotoğrafını taşıyan acılı eş, “Peygamber efendimize komşu oluyorsun


tek tesellim bu. Bana sürekli 'Bizi sadece ölüm ayırır' diyordun ve dediğin gibi, bizi ölüm ayırdı. Seni benim elimden


alan bu vicdansız vatan hainlerini Allah kahretsin, sizin de ciğeriniz yanar inşallah" şeklinde ağıtlar yaktı. Kocatepe


Camii'ndeki cenaze töreninde ise eşinin tabutunu okşadıktan sonra kameralara dönen acılı eş, “Benim şehidimi kalleşçe


sırtından vuranlar utansın. Benim civanım bakın dimdik ayakta" diye haykırdı. Tabutun cenaze aracına götürülüşü


sırasında ise Fatime Sakarya “Gururuma bak. Sen şehitsin. Vatan sağolsun. Çok seviyorum seni" ifadelerini kullandı.



Onbinler uğurladı




Şanlıurfa'daki törenlerde şehit Fatih Kılbey'in (45) eşi Özlem Kılbey, 3 çocuğuna sarılarak teselli olmaya çalıştı. Buradan önce Ankara'ya oradan da memleketi Hatay'a uğurlanan şehit Kılbey, buradaki törenin ardından Antakya Şehitliği'nde toprağa verildi.





Kılbey'in 6 kardeş olduğu, babasını da 6 yıl önce kaybettiği öğrenildi. Cenazede vatandaşlar 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağı ile konvoy oluşturarak, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı. Şehidi Antakya'da onbinler uğurladı.



Çatışmayı duyunca yardıma koşmuş


Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde emniyet lojmanlarına PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit düşen polis memuru Ali Rıza Güneş, memleketi Nevşehir'de gözyaşlarıyla ebedi aleme uğurlandı. Şehit Güneş'in çatışma günü izinli olduğu, ancak silah seslerini duyunca arkadaşlarına yardım etmek için lojman binasına gittiği öğrenildi. Güneş o sırada, 6 aylık eşini doktora götürmüş, hastaneden dönüyordu. 30 kişilik PKK grubuyla 50 dakika süren çatışmada Güneş'in 2 arkadaşı yaralandı.


Güneş'in cenazesi, Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde Yeşilöz köyünde toprağa verildi. Şehidin babası Şahin Erdoğan, annesi Fadime ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.



Bafra ağladı




Muş'ta geçirdiği trafik kazasında şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Orçun Yılmaz (23), memleketi Samsun'un Bafra ilçesinde ebediyete uğurlandı. Babaevi önünde helallik alınması sırasında annesi Müjgan, babası Ramazan ve kardeşi Hüseyin Yılmaz tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Bayrağa sarılı cenaze daha sonra Yavuz Selim Cami'ne getirildi. Cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Bafra Asri Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.



Dimdik buradayız




Yüksekova'da 14 Ağustos'ta teröristlerle çatışmada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da önceki gün şehit düşen Uzman Onbaşı Mustafa Özata'nın cenazesi, memleketi Konya'da defnedildi. Naaşı morgdan alınarak babaevine getirilen şehidi, 6 kardeşi asker selamı vererek karşıladı. Cenazenin getirilişi sırasında şehidin şapkasını başına takan kız kardeşi Canan Özata, “Ağlamayacağız. Dimdik buradayız, herkes görsün" dedi. Şehidin annesi Cennet ise “Ciğerim yandı ama ağlamıyorum. Bakın görün" diye haykırdı. Törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da katıldı.


#şehi cenazesi
#Mustafa Özata
#yalçın topçu
#Fatih Kılbey
#Tanju Sakarya
9 yıl önce