|

Avrupa bizi kıskanıyor

Başbakan Yıldırım, “Darbe anayasası bu oylama ile çöpe gidecek, sivil anayasa, milletin anayasası gelecek, işte budur bu oylama. Vesayet bitecek, halkın iradesi hakim olacak. Şimdi söz de sizin karar da sizin” dedi. Yıldırım, Türkiye’yi tehdit edenlerin hayır cephesinde kol kola girdiklerini söyledi

Yeni Şafak
04:00 - 1/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:45 - 1/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, Kars ve Ağrı’da düzenlenen mitinglerde konuştu. “Hepimiz biliyoruz ki Recep Tayyip Erdoğan’ı tehdit eden ülkeler aslında Türkiye’yi tehdit ediyor” diyen Yıldırım, özetle şunları söyledi: 16 gün sonra Türkiye yeni bir sisteme geçecek. Bu mesele Tayyip Erdoğan meselesi, Binali Yıldırım meselesi değil. Bu sistem Erdoğan için değil her doğan için lazım. Mesele memleket meselesidir, Türkiye meselesidir, mesele istiklal, istikbal meselesidir. Hepimiz biliyoruz ki Recep Tayyip Erdoğan’ı tehdit eden ülkeler aslında Türkiye’yi tehdit ediyor. Bunu biliyoruz.

VESAYET BİTECEK

Avrupa’nın tavırlarını, FETÖ’cülerin tavırlarını, terör örgütü PKK’nın ‘hayır’ kampanyalarını görüyorsunuz. Terör örgütleri eliyle Türkiye’yi tehdit edenler hayır cephesinde kol kola girdiler. Türkiye’ye tuzak kuranların oyunlarını bozacak mıyız? Güçlü Türkiye, itibarlı Türkiye, istikrarlı Türkiye için evet. Darbe anayasası bu oylama ile çöpe gidecek, sivil anayasa, milletin anayasası gelecek. Vesayet bitecek, halkın iradesi hakim olacak. Şimdi söz de sizin karar da sizin.


SAÇMA YASAKLAR KALKTI

15 yılda ayrılık ve gayrılıkları ortadan kaldırdık, ayrımcılıkları reddettik. Bütün kardeşlerimiz, bütün vatandaşlarımız eşittir, başımızın tacıdır. Herkes istediği dilde konuşsun. Anneler çocuklarına ninni söylesin. Bütün saçma sapan yasakları kaldırdık, dün öcü gibi görünen konular, bugün doğal özgürlükler haline geldi. Kimsenin de rahatsızlık duyduğu yok.

ÇÜNKÜ KISKANIYORLAR

Neden Avrupa ‘hayır, hayır, hayır’ diye kendini parçalıyor? Çünkü kıskanıyorlar. Türkiye’nin büyümesini istemiyorlar. İstiyorlar ki Türkiye kendi iç işleriyle boğuşsun dursun, gücünü dermanını kaybetsin. Onlar da Türkiye ile istedikleri gibi oynasınlar. Yağma yok. Batılılar, baktılar ki Türkiye ceplerine akan para musluklarını kesti, onlara akış durdu, para memlekette kalıyor, başladılar fitne fesat çıkarmaya, tehditlerle darbelerle millete ayar vermeye.

Kemal Bey ‘evet’çi oldu

Cumhurbaşkanlığı sistemi konusundaki kafa karışıklığı ile gündem olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu kez de evetçi oldu. Isparta’da bir toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, “evet oyunun onuru vardır” dedi. Daha sonra sözlerini düzelten Kılıçdaroğlu, “Affedersiniz hayır oyunun onuru vardır. Çünkü demokrasiye sahip çıkılıyor. Demokrasi çok önemlidir. Evetin vebali ağırdır” ifadesini kullandı.

Kardeşim felaket tellalı mısın

Başbakan Binali Yıldırım dün akşam da İstanbul Bağcılar’da Büyük Sivas Buluşması gecesine katıldı. Gecede bir konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım vatandaşlara 16 Nisan referandumunda evet demeleri için çağrıda bulundu. Konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Yıldırım, şunları kaydetti: Ana muhalefet partisinin bir genel başkanı var.

Minibüsçülerle oturuyor, onlara diyor ki ‘17 Nisan’da sizin hat ruhsatlarınız iptal olacak.’ Muhtarlarla oturuyor, onlara diyor ki ‘muhtarlıklar kapanacak.’ İş adamlarıyla oturuyor ‘fabrikalarınız elinizden alınacak...’ Kardeşim senin işin gücün felaket tellallığı yapmak mı?


#Başbakan
#Binali Yıldırım
#FETÖ
#Avrupa
#16 Nisan 2017
#Anayasa referandumu
7 yıl önce