|

Bakandan ambulans gelmedi iddiasına yalanlama

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara'daki iki patlamada ortaya atılan 'ambulans gelmedi' iddiasını yalanladı. Müezzinoğlu miting dolayısı ile alanda 4 ambulansın hazır bulunduğunu, patlamadan 6 dakika sonra 21 ambulansın vakalara ulaştığını açıkladı.

Yeni Şafak
17:10 - 10/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 17:32 - 10/10/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İçişleri Bakanı Selami Altınok ve Adalet Bakanı Kenan İpek Ankara'da meydana gelen patlama hakkında açıklama yaptı. Müezzinoğlu, patlamada toplam 86 kişinin hayatını kaybettiğini ve 186 yaralının olduğunu bildirdi.



Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, saat 10:04'te meydana gelen patlamayla ilgili ortaya atılan ambulansların gelmediği iddiasını yalanladı.



Patlamanın ardından Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Bakan Müezzinoğlu, "Demokrasimizin sağlıklı şekilde yürüyebilmesini hedef alan, insanlarımızı katlederek haince düzenlenmiş terör eylemiyle milletçe karşı karşıya kaldık. Bedeli ağır olan, kaybımızın ağır olduğu ve son derece haince ve profesyonelce organize edildiği anlaşılan bir terör eylemiyle muhatap olduk. Sağlık Bakanlığı olarak bize çağrının geldiği 10.04-10.05 itibariyle 10.08'de ambulanslarımız harekete geçmiş ve 10.11 itibariyle olan yerinde 21 ambulansımız ekipleriyle vakalara ulaşmıştır. Barış mitingi dolayısıyla olay yerinde zaten bizim 4 ambulansımız görevliydi. O ambulanslar da ilk andan itibaren olaya müdahale etti. İlk andan itibaren dinamik şekilde müdahale var ama eylemin büyüklüğü, iki ayrı noktada patlamanın olması ve olay yerinde olağanüstü panik ortamının olması hem kayıplarımızın çoğalması hem de yaralılarımızın hızla hastaneye ulaşmasında belki bazı aksamalar olabilir" şeklinde konuştu.




#sağlık bakanlığı
#mehmet müezzinoğlu
#ambulans iddiası
#ankara patlama
9 yıl önce