|

Başbakan 15 Temmuz gecesini Kastamonu'da geçirdi

FETÖ'cü askerlerin kalkıştığı darbe girişiminin olduğu gün İstanbul'da bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'ya yola çıktı. Güvenlik nedeniyle güzergah değiştiren Yıldırım, geceyi Kastamonu'da bir kaymakamın evinde geçirdi. Gelişmeleri buradan takip eden Yıldırım'ın Ankara'ya varması 12 saati buldu.

Yeni Şafak
09:19 - 20/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 06:27 - 20/07/2016 Çarşamba
Diğer

15 Temmuz gecesi, Başbakan Binali Yıldırım ilk olarak İstanbul'daydı. Darbe girişimi başlayınca Ankara'ya doğru yola çıktı. Ama güvenlik riski olunca, geceyi başka bir ilde, bir kaymakamın evinde geçirdi. O evi adeta karargaha çevirdi.



NTV'nin haberine göre, Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz'da darbe girişiminin başladığı saatlerde İstanbul'un Anadolu yakasındaydı. Hemen Ankara'ya dönme kararı aldı. Havayolunun taşıdığı güvenlik riski nedeniyle karayolu tercih edildi. Başbakan'ın içinde bulunduğu konvoy Ankara yolundayken, Başkent'teki çatışmaların artması üzerine konvoyun güzergahı değiştirildi. Kastamonu'ya geçme kararı alındı.



Başbakan ve beraberindekiler Ilgaz yakınlarındaki bir karayolu şantiyesinin idare binalarında 1.5 saat kadar mola verdi. Başbakan Yıldırım, bu süre içinde sürekli olarak Ankara'dan bilgi aldı. Ilgaz'dan çıkıldığında Kastamonu il sınırları içindeyken beklenmedik bir olay yaşandı.



Başbakan'ın konvoyunun arkalarında bulunan bir araca jandarma tarafından ateş açıldı. Başbakan Binali Yıldırım, Başkent'teki güvenlik durumunun normale dönmemesi üzerine bölgedeki bir ilçenin kaymakamının evinde misafir edildi.



Yıldırım, kaymakamın evini adeta karargaha çevrildi ve bütün gece boyunca Ankara'daki gelişmeler kaymakamın evinden takip edildi.



Başbakan'ın bütün bu yaşananlardan sonra Ankara'ya dönmesi tam 12 saat sürdü.





#FETÖ
#Darbe
#Başbakan
#Binali Yıldırım
8 yıl önce
default-profile-img