|

Başbakan Yıldırım: 50 bin kişilik yapıları var

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde gazetecileri kabul etti. Yıldırım yaptığı açıklamada, "Terör örgütü FETÖ ile direkt ilişkisi olanlarla olmayanları ayırmakta zorluklar var ama hatasız iş yapmak için çok çaba harcıyoruz. Bunların kendi iletişim ağları var. 50 bin kişilik bir yapı. Direk örgütte olanlarla hasbel kader bulaşmış olanları titizlikle ayıracağız" dedi.

Yeni Şafak
12:50 - 13/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 13:16 - 13/08/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde gazetecileri kabul etti.



15 Temmuz darbe girişiminin mimarı FETÖ'ye yönelik yürütülen operasyonlara ilişkin bilgi veren Yıldırım, örgütle direkt bağlantısı olmayanları ayırmaya çalıştıklarını söyledi. Yıldırım şöyle konuştu;



"Örgütten olanlarla direkt ilişkisi olmayanları ayırmakta zorluklar var ama hatasız iş yapmak için çok çaba harcıyoruz. Bunların kendi iletişim ağları var. 50 bin kişilik bir yapı. Direk örgütte olanlarla hasbel kader bulaşmış olanları titizlikle ayıracağız. Elimizdeki bilgiler sınırlı ama biz minimum hata ile normalleşme için çaba harcıyoruz. Asker, sivil bürokrasi, iş dünyasından olanları belirliyoruz"



76 bin memur açığa alındı


Açığa alınan memur sayısını da açıklayan Yıldırım, "Açığa alınanların sayısı 76 bin 597 kişi. Memuriyetten çıkarılanların sayısı 4 bin 897. Bunların 3 binden fazlası asker. Genel toplam 84 bin 494" dedi.



Başbakan Yıldırım, ABD Başkan yardımcısı Joe Biden'ın Türkiye'ye geleceğini açıkladı.



Siyasi partiler net duruş sergiledi


Yıldırım, "Siyasi partiler, başta Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi olmak üzere burada çok net duruş ortaya koydular, darbeden, tanktan, tüfekten yana değil demokrasiden yana bir dayanışma içine girdiler. Bizi hemen aradılar, desteklerini verdiler hatta bu süreçte, darbe girişiminden sonra devam etti. 'Biz bunu, bu birlikteliği gözümüz gibi koruyacağız' diye milyonlara taahhüdümüz var. Hakikaten bunu korumak zorundayız. Buna ihtiyacımız var. Toplumun kenetlenmesi, bir beraber olması, hem içeride hem dışarıda ülkemiz hakkında iyi düşünmeyenlere çok önemli cevap niteliği taşıyor." diye konuştu.








#Binali Yıldırım
#Başbakan
#Çankaya
#FETÖ
8 yıl önce