|

Başsavcıya PKK roketi

Diyarbakır Sur’da Tahir Elçi’nin öldürüldüğü bölgede inceleme yapan savcılık heyetine, teröristler uzun namlulu silah ve roketatarla saldırdı. Polislerin teröristlere karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma çıktı. Heyet, incelemelerini yarıda keserek olay yerinden ayrıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 1/12/2015 Salı
Güncelleme: 09:00 - 1/12/2015 Salı
Yeni Şafak

Sur ilçesindeki terör saldırısının yaşandığı yerde incelemede bulunan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın da arasında bulunduğu heyete teröristlerce ateş açıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz, Başsavcı Vekili Gürkan Kütük, savcılar, olay yeri inceleme ekibi ve Diyarbakır Barosu temsilcisinden oluşan heyet, incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği ve 2 polis memurunun şehit düştüğü saldırının gerçekleştiği Balıkçılarbaşı Semti Yenikapı Sokak'a gitti.



SAVCILARA İLK SALDIRI DEĞİL


Heyetin incelemesini tamamladığı sırada terör örgütü PKK üyelerince uzun namlulu silah ve el yapımı patlayıcı ile saldırıda bulunuldu. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışmanın yaşandığı olayda can kaybı olmazken, daha sonra heyet olay yerinden ayrıldı. Saldırının olduğu gün incelemede bulunmak üzere olay yerine giden Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın da arasında bulunduğu heyet, çatışmanın ortasında kalmış, teröristlerin açtığı ateşle 2 polis memuru yaralanmıştı.



TAHRİBAT ORTAYA ÇIKTI


Öte yandan, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla bölgede oluşan tahribat gün yüzüne çıktı. İlçe halkının can ve mal güvenliğinin temin edilmesi için 28 Kasım'da Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş, Cemal Yılmaz mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla, esnafın bir bölümü iş yerini açtı. Şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgede bazı ev, iş yeri ve araçlarda kurşun izlerine rastlanırken, teröristlerce atılan roketatar mermisinin isabet ettiği dükkanların kullanılamaz hale geldiği görüldü. Söz konusu dükkanlarda hasar tespit çalışmaları yapılıyor.



Her yerde kurşun izi


Şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgede bazı ev, iş yeri ve araçlarda kurşun izlerine rastlanırken, teröristlerce atılan roketatar mermisinin isabet ettiği dükkanların kullanılamaz hale geldiği görüldü.



Malzemeler yerinde kaldı


Dört Ayaklı Minare çevresinde dün sabah başlatılan olay yeri inceleme çalışmasında, toplam 83 parça delil tespiti yapıldı. Çıkan çatışma nedeniyle ekip keşfi tamamlayamadan bölgeden ayrıldı. Delillerden 43'ü toplanabildi. İnceleme ekiplerinin Tahir Elçi'nin vurulduğu bölgeye boş kovanların yerini tespit için koydukları numaratörlerin de bölgede kaldığı görüldü.



Heyete yapılan saldırı kamerada





Sur'da Başsavcı Ramazan Solmaz ve beraberindeki heyete yönelik PKK'lı teröristlerce ara sokaklardan gerçekleştirilen saldırı, helikopter kamerasıyla kaydedildi. Helikopter kamerası görüntülerinde, heyetin olay yerinde bulunduğu sırada, teröristlerin ara sokaklardan uzun namlulu silah, bomba ve roketatarla saldırıda bulunması yer alıyor. Kayıtlarda, Şeftali ve Dicle sokakta toplanan teröristlerin Dört Ayaklı Minare'nin bulunduğu sokağa ellerindeki roketatar ve uzun namlulu silahlarla ilerlediği görülüyor. Görüntülerde, heyetin güvenliğini sağlayan polislere ve zırhlı araca yapılan, 2 polisin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırı anı da bulunuyor.






#Sur ilçesi
#Tahir Elçi
#Ramazan Solmaz
8 yıl önce