|

Beşiktaş'taki alçak saldırıyı Avrupa ve ABD'nin taşeronu PKK üstlendi

Beşiktaş'ta gerçekleştirilen alçak saldırıyı, ABD ve Avrupa'nın taşeronu terör örgütü PKK üstlendi. Dün gerçekleştirilen saldırıda 30'u polis 38 kişi şehit oldu, 155 kişi yaralandı. Terör örgütü PKK, 1990'lardan sonra Avrupa'nın desteğiyle örgütlenmeye başladı. Avrupa ülkeleri, PKK'ya her yıl 30 milyon avroluk kaynak sağlıyor. ABD de Suriye'nin kuzeyinde PKK devleti kurmak için adımlar atıyor.

Yeni Şafak
17:39 - 11/12/2016 Pazar
Güncelleme: 19:23 - 11/12/2016 Pazar
Yeni Şafak

Dün, İstanbul Beşiktaş'ta gerçekleştirilen hain saldırıyı, ABD ve Avrupa'nın taşeronu terör örgütü PKK üstlendi.



Dün akşam Beşiktaş'ta düzenlenen saldırıda 30'u polis 38 kişi şehit oldu, 155 kişi yaralandı. Yaralılardan 14'ü yoğun bakımda.



Başbakan Binali Yıldırım ve Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş bugün yaptığı açıklamada, "İşaretlerin PKK'yı gösterdiğini" açıklamıştı.





Avrupa PKK'nın finansörlüğünü yapıyor


Terör örgütü PKK'nın net bir şekilde 'terör' diyemeyen Avrupa ülkeleri, PKK'ya her yıl 30 milyon avroluk kaynak sağlıyor. Avrupa ülkelerinde meşru bir örgütmüş gibi hareket eden PKK'ya bağlı örgüt ve kuruluşların para toplamasına imkan sağlanıyor.



Terör örgütü PKK, Avrupa'da 1990'ların başında kendisine sunulan siyasi destek sayesinde örgütlenmeye başladı.



Türkiye ile müzakerelerin dondurulması için tavsiye kararı alan Avrupa Parlamentosu, terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinin katılacağı bir konferansa izin vermişti. Son dönemde PKK ve FETÖ'ye büyük destek veren AP, PKK'nın propaganda faaliyetlerine göz yumuyor.



ABD PKK devleti kuruyor


ABD de terör örgütü PKK'ya açıkça destek vermekten çekinmiyor. PKK'nın Suriye uzantısı PYD'ye silah desteği sağlayan ABD'nin, Suriye'nin kuzeyinde fiili bir PKK devleti kurmasına yönelik çabaları dikkati çekmişti. Konuyla ilgili Suriye Türkmenleri eski Başkanı Samir Hafez, PKK-PYD unsurlarının Fırat'ın batısının uzaktan sinsice dolanarak Afrin'e ve denize ulaşmaya çalıştıklarını belirmişti.



ABD, PKK ve PYD'den desteğini hiç çekmedi


ABD, Fırat Kalkanı Harekatı'nın başlamasının ardından Türkiye'nin yanında olduğunu söylemiş ancak daha sonra PKK'nın Suriye uzantısı PYD'ye desteğini yinelemişti. ABD Başkanı Obama'nın özel danışmanı McGurk, Aynel Arap'a giderek terör örgütü PYD'nin sorumlularına destek vermişti.



ABD'nin PYD'ye verdiği 10 kilometre mevzili Doçka 23.5 mm silah da terör örgütü PKK'dan çıkmıştı.







Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa teröre yataklık yapıyor


Dokunulmazlıkların kaldırılmasından sonra HDP'lilerin Avrupa'ya giderek şikayet ettiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı, "Avrupa birlik olarak, PKK'yı terör örgütü ilan etmesine rağmen, teröre Avrupa yataklık yapmaktadır" demişti.



Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde Avrupa'yı çok iyi tanıdığını belirten Erdoğan şunları söylemişti:



  1. "Avrupa şu anda teröre yataklık yapmaktadır. Böyle baskılarla, gazetelerle bizler geri adım atacağız... Boşuna bu şeylerde kafalarını yormasınlar. Biz bunların ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Tarihlerini de iyi okuduk. Hele şu 14 yıllık Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı dönemimde de gayet iyi tanıdım bunları. Onlar bana 'diktatör' demiş bilmem ne demiş, hiç umurumda değil. Bir kulağımdan girer, bir kulağımdan çıkar. Milletim ne diyor, önemli olan bu."

#PKK
#Terör Saldırısı
7 yıl önce