|

Böcek pazarlığı

Fethullah Gülen'in internete sızan ses kayıtlarındaki 'ABD ile aramızı çok bozmamamız lazım' sözlerinin Başbakanlık'taki böceklerle alakalı olduğu ortaya çıktı. Başbakan Erdoğan dün CHP ve MHP liderlerine seslenerek, 'Ofisimi dinlemek için konulmuş böceği ABD'nin üzerine atma pazarlıklarını da dinleyin' dedi.

İstihbarat Servisi
00:00 - 20/02/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:36 - 19/02/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Böcek pazarlığı
Böcek pazarlığı

Fethullah Gülen'in internete sızan ses kayıtlarındaki 'ABD ile aramızı çok bozmamamız lazım' sözlerinin Başbakanlıktaki böceklerle alakalı olduğu ortaya çıktı. Başbakan Erdoğan partisinin seçim beyannamesini açıkladığı programda 'Kayıtlarda benim ofisime dinlemek için konulmuş böceği ABD'nin üzerine atma pazarlıklarını dinlesinler' dedi.

AMERİKAYLA 'ARAMIZ BOZULMASIN'

Erdoğan'ın bu sözleri dikkatleri, Gülen'e birçok konuda raporun sunulduğu kayıtlara çevirdi. Fethullah Gülen ile telefonda görüşen kişi ABD'nin Almanya'yı dinlediğinin ortaya çıkmasını hatırlatarak, 'Bizim Türkiye başbakanının böyle bir böcek iddiası çıkmıştı. 'Amerika Almanya'yı dinliyor, Amerika herkesi dinliyor' diye. Böyle bir haber yapmanın faydası olur mu yoksa üstü geçti geçelim mi efendim?' diye soruyor. Gülen ise 'Geç. Amerika'yla da aramızı çok bozmamamız lazım. Başkaları ne derse desin biz demeyelim' şeklinde talimat veriyor.

Hayrettin Karaman konuşturulmasın

Gülen ile 10 Kasım 2013 günü yapıldığı iddia edilen telefon kaydında, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın düzenlediği ve Hayrettin Karaman'ın katıldığı 'Mabeyn' toplantılarının geleceği hakkında konuşmalar da geçiyor. Cemaat medyasının 17 Aralık'tan sonra hakkında karalama kampanyası başlattığı Prof. Dr. Karaman'ın AK Parti ile Cemaat arasındaki fitneyi bitirmek için Ekrem Dumanlı ve Mustafa Karaalioğlu'nu konuşturmak istemesine Gülen karşı çıkıyor. Görüşmede, Karaman'ın toplantılarda ters bir şey söyleyip söylemediğini soran Gülen, Karaman'ın toplantılara katılmaması talimatını veriyor.

Şefkat Tepe'yi onaylamış

STV'de yayınlanan ve geçtiğimiz günlerde Peygamber Efendimizin canlandırılmasıyla büyük tepki çeken Şefkat Tepe'deki diyalogların dizi ekrana gelmeden önce Gülen'e okunduğu da ortaya çıktı. Birçok gazetecinin belirgin sıfat ve isim oyunlarıyla hedef gösterildiği dizideki 'Karanlık Kurul' sahnesindeki bütün diyaloglar Gülen'e okunup onayı alınıyor. Karanlık Kurul'da yazarımız Cem Küçük, Sabah yazarları Sevilay Yükselir, Rasim Ozan Kütahyalı ve Başbakan Erdoğan Başdanışmanlarından Yiğit Bulut açıkça hedef gösterilmişti.

27 gün önce: Sarıgül kesin adayımız

25 Ekim 2013 tarihinde gerçekleştiği belirtilen görüşmede ise CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın'ın, Mustafa Sarıgül'ün İstanbul'dan kesin aday olduğu ve 'Gürsel Tekin olacak' iddialarının gerçeği yansıtmadığı ve Sarıgül'ün adaylık başvurusunun Kılıçdaroğlu'nun cebinde olduğu bilgisi Fethullah Gülen'e iletiliyor. 25 Ekim tarihli görüşmeye göre Sarıgül'ün adaylığının kamuoyundan 27 gün önce Fethullah Gülen'e bildirildiği görülüyor. Sarıgül, CHP'den İBB aday adaylığını 12 Aralık'ta duyurmuştu. CHP ise adaylarının Sarıgül olduğunu 22 Aralık'ta açıklamıştı.

Gülen'den Taşgetiren gitmesin çabası

Telefonda Fethullah Gülen'e gazeteci yazar Ahmet Taşgetiren'in Cemaatin radyosu Burç FM'de yaptığı programlardan birini sonlandırmak istediği de iletiliyor. Gülen ise Ahmet Taşgetiren'in bütünüyle programı bırakması halinde kendilerinden uzaklaşacağını belirterek Taşgetiren'in günlük programlarına devam etmesinin sağlanmasını istiyor. Ahmet Taşgetiren, 17 Aralık operasyonundan sonra Cemaatin gazetesi Bugün'deki yazılarına son verdi. Taşgetiren, ayrıca yine Gülen Cemaatinin yayın organları olan Aksiyon Dergisi ile Burç FM'den de ayrıldı.


10 yıl önce
default-profile-img