|

CHP, Salih Mirzabeyoğlu'nu sordu

28 Şubat sürecinde İBDA-C lideri olduğu gerekçesiyle müebbet hapse mahkum edilen yazar Salih Mirzabeyoğlu'nun (Salih İzzet Erdiş) durumu TBMM gündemine geldi.

Ali Kuş
00:00 - 17/10/2012 Çarşamba
Güncelleme: 00:13 - 17/10/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
CHP, Salih Mirzabeyoğlu'nu sordu
CHP, Salih Mirzabeyoğlu'nu sordu

Mirzabeyoğlu'nu Bolu F-tipi Cezaevi'nde geçtiğimiz mayıs ayında ziyaret eden CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Başbakan Erdoğan'ın cevaplaması talebiyle Meclis'e 5 maddelik soru önergesi verdi. Ağbaba, hazırladığı önergesinde Mirzabeyoğlu'nun hapishane şartlarına ilişkin şu soruları yöneltti: ' Salih İzzet Erdiş'in sağlık hizmetlerinden yeterli kadar yararlanamamasının nedeni nedir? Sağlık sorunluları bulunan Erdiş'in halen 8 metrekare bir hücrede tek başına tutulması sağlık durumunu nasıl etkilemektedir? Erdiş'in kendisine sürekli olarak işkence yapıldığı iddiasıyla ilgili olarak şimdiye kadar idari veya adli bir inceleme başlatılmış mıdır? Başlatılmamışsa nasıl sonuçlanmıştır?'

HUKUKSUZLUĞA MARUZ KALDI

Mirzabeyoğlu olarak tanınan Erdiş'in işkenceye maruz kaldığı iddiasını hatırlatan Ağbaba, 'Erdiş'in bu iddiası şimdiye kadar araştırılmış mıdır? Telegram yöntemi deney veya işkence amacıyla kullanılmakta mıdır?' diye sordu.

Mirzabeyoğlu'nun durumunu Meclis'te yaptığı konuşmalarda da dile getirdiğini ifade eden Ağbaba, 'Türkiye'de her dönemde bir hukuksuzluk var. Mirzabeyoğlu da hukuksuzluğa maruz kalmıştır. Meclis'te de soru önergesiyle konuyu gündeme getirmeyi planlıyoruz' ifadelerini kullandı.

28 Şubat'ın delilsiz mahkumu

28 Şubat döneminde İBDA-C örgütünün lideri olduğu iddiasıyla yargılanan ve 50'yi aşkın kitabın yazarı olan Salih Mirzabeyoğlu'nu müebbete mahkum eden mahkeme üyeleri, kendilerine kararın ne yönde olması gerektiğine ilişkin brifing verildiğini açıklamıştı. İdama mahkum edilen Mirzabeyoğlu'nun cezası ağırlaştırılmış müebbete dönüştürülmüştü.


12 yıl önce