|

CHP’li vekillerden skandal açıklama

CHP’li milletvekilleri Tekin ve Tanrıkulu, İngiltere’de skandal açıklamalara imza attı. İngiltere parlamentosunda düzenlenen toplantıda, iki vekil Türkiye’yi İngilizlere şikayet etti. Tanrıkulu, terör örgütü PYD’yi açıkça savundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 01:26 - 11/02/2016 Perşembe
Yeni Şafak

CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu, İngiltere Parlamentosu'nda düzenlenen 'Türkiye: Barış sürecinin bitişi; DAEŞ saldırıları ve yeni anayasa' başlıklı toplantıda, Türkiye'yi İngilizlere şikayet etti. Konuşmasında Suriye'deki savaş, mülteci krizinin çözümü ve Türkiye'nin tutumunu değerlendiren Gürsel Tekin, bu sorunun çözümünün BM, Avrupa, Batı ve insan hakları örgütlerinin bir araya gelmesiyle çözülebileceğini söyledi. Tekin, Türkiye'yi aciz bir durumdaymış gibi göstererek Türk savaş uçaklarının her zaman sınırda devriye uçuşu icra etmesine rağmen “Türkiye şu anda zor durumda. Kendi topraklarında koalisyon ülkelerinin uçakları uçarken maalesef bizim uçaklarımız uçamaz durumda. Çok etkimiz yok şu anda” dedi.



PYD'Yİ SAVUNDU


Suriye'deki son durumu ve bölgedeki farklı grupların yapılanmalarını değerlendiren Sezgin Tanrıkulu ise ''Suriye sınırında YPG ve PYD'den önce DAEŞ vardı, hükümet rahatsız değildi. DAEŞ bayrakları diğer tarafta sallanıyordu, AK Parti bundan rahatsız değildi. Ama kendi topraklarında farklı halklardan oluşmuş PYD'den rahatsız. Hükümet neden Türkiye'ye yönelik bir eylemi olmamış, kendi halkını temsil etmeye çalışan bu örgütten rahatsız? Bunu hükümetin açıklaması lazım'' diyerek terör örgütünü savundu.


#Gürsel Tekin
#İngiltere Parlamentosu
#pyd
#Sezgin Tanrıkulu
8 yıl önce