|

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha Rusya'ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, Rusya ve İran'ın gerçekleştireceği "Suriye" başlıklı üçlü zirveye katılmak üzere, 22 Kasım Çarşamba günü Rusya'nın Soçi kentine gidecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, uçak krizinden sonra yüz yüze onuncu, son 1 yılda ise altıncı kez biraraya gelecek.

Yeni Şafak
13:02 - 16/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 13:53 - 16/11/2017 Perşembe
Tvnet
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin
Cumhurbaşkanı
Recep Tayyip Erdoğan
, Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi'de Devlet Başkanlığı Rezidansı'nda, 9 gün aradan sonra tekrar bir görüşme gerçekleştirecek.

Türkiye, Rusya ve İran'ın katılımıyla 22 Kasım Çarşamba günü düzenlenecek "Suriye" konulu toplantıda taraflar Suriye'deki gelişmeler ve bölgedeki son durumu ele alacak.

Toplantıya İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin de katılması bekleniyor.

Bu yıl 13 kez telefonla görüşen Erdoğan ve Putin, altıncı kez de bir araya gelecek.

Onuncu görüşme


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, uçak krizinden sonra yüz yüze onuncu, son 1 yılda ise altıncı kez biraraya geldi. Uluslararası komplolar, iki liderin farklı diplomatik stratejileriyle aşıldı. Uçak ve büyükelçi krizlerini iyi niyet yaklaşımıyla atlatan iki ülke işbirliği kısa sürede en üst düzeye çıkarıldı.

Erdoğan, Rusya’nın ardından Kuveyt’te temaslarda bulunmuştu. Katar krizinin aşılmasında arabulucu olan Kuveyt ziyaretinde önemli anlaşmaların yanı sıra bölgedeki gelişmeler ele alınmıştı.


S-400 adımı İstanbul'da atıldı

2016 yılında Erdoğan ve Putin 3 Eylül’de G-20 Zirvesi için bulundukları Çin’de, 10 Ekim’de İstanbul’da düzenlenen Dünya Enerji Zirvesi’nde bir araya geldiler. İstanbul’da iki liderin baş başa görüşmesinin ardından önemli bir karar dünyaya duyuruldu. Türkiye, savunma işbirliği yapacağını açıkladı ve uzun menzilli hava savunma sistemi ihtiyacını karşılamak üzere Rusya ile görüşmeleri başlattı. NATO üyesi Türkiye, bu adımıyla tehdidi sadece doğuda aramadığını da göstermiş oluyordu. Türkiye-Rusya temaslarında önemli bir adım daha vardı. Suriye’de ateşkes için Türkiye, Rusya ve İran garantörlüğünde Astana süreci başlatılacaktı ve bu doğrultuda görüşmeler gerçekleştiriliyordu.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Putin
6 yıl önce