|

Dolar hesabını bozdurdu

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Albaraka Türk Bankası'nda 200 bin doları hesabı olduğunu iddia etmesinin ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan 'dekontlu' yanıt geldi.

Yeni Şafak
07:58 - 6/12/2016 Salı
Güncelleme: 09:00 - 6/12/2016 Salı
Diğer

Meclis'te süren bütçe görüşmeleri sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Albaraka Türk Bankası'nda 200 bin doları olduğunu iddia etmiş ve “Bu parayı TL'ye bozdurdu mu merak ediyorum" diye sormuştu.



Hürriyet'te yer alan habere göre Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Erdoğan'ın bankadaki parasını bozdurduğunu belirterek, “İşte dekontu burada" diyerek dekontu gösterdi.



Erdoğan'ın çağrısı üzerine vatandaş dolara savaş açtı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, halka 'Dolarlarınızı bozdurun, altına, Türk Lirası'na çevirin' çağrısı yap

mıştı. Erdoğan, ekonomik büyümedeki yavaşlamanın aşılması için ise faiz indirimine gidilmesi gerektiğini vurgulayarak "Dünyaya bakalım ABD'de faiz yüksek mi, Japonya da yüksek mi? Onlarda bu kadar düşük de biz niye 14-15'lerde dolaşıyoruz? Düşük faizle yatırımcının önünü açacağız, yüksek faiz finans sektörünü ihya eder. Bunu kamu bankaları için de söylüyorum" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'ın çağrısı üzerine birçok esnaf dolarını bozdurup makbuzunu getiren vatandaşa önemli avantajlar sağlıyor. Video: Erdoğan'ın çağrısı üzerine vatandaş dolara savaş açtı


#Recep Tayyip Erdoğan
#dolar
#Bekir Bozdağ
7 yıl önce