|

Dunford’la 4,5 saat

Türkiye'nin Rakka'nın kurtarılmasına yönelik her türlü desteği vereceğini açıklamasına karşın terör örgütü PKK ile ittifak kurmayı tercih eden ABD, dün ordunun 1 numarasını acele bir şekilde Ankara'ya yolladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:53 - 6/11/2016 Pazar
Yeni Şafak

Türkiye'ye sürpriz bir ziyarette bulunan ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'la karargâhta biraraya geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahil Kalın'ın da katıldığı görüşmenin ana gündemi Irak ve Suriye oldu. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada görüşmede, bölgesel güvenlik konuları ile Irak ve Suriye'de meydana gelen son gelişmelerin ele alındığı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: Suriye ve Irak'ın toprak bütünlüğünün korunmasının ve terörizmle mücadelenin müştereken yürütülmesinin öneminin altı bir kez daha çizilmiştir.



MENBİÇ'TEN PYD'Yİ ÇIKARIN


İcrası başarı ile devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'na Koalisyon'un hava desteği vermesinin önemi vurgulanmıştır. Ayrıca, yerinden edilmiş halkın Cerablus ve diğer yerleşim yerlerine geri dönüşünün bölgede istikrarın sağlanmasına katkısı dile getirilmiştir. Münbiç'ten PYD/YPG terör örgütünün çıkarılması ile Rakka'daki son durum, Musul Harekatı, PYD/YPG terör örgütünün Suriye ve Irak'taki faaliyetleri ve bölgedeki mezhepsel çatışma riski konularında karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulunulmuştur. El-Bab ve Rakka başta olmak üzere, Suriye ve Irak'ta DEAŞ'a karşı ortak mücadele yolları görüşülmüştür. Telafer ve Sincar'daki hassasiyetleri ve konunun tarafımızdan yakinen takip edildiği karşı tarafa iletilmiştir.” Dunford'un ziyaretinin, Türkiye'nin PKK'ya karşı Suriye'de muhtemel bir sınırötesi operasyonundan vazgeçmeye ikna amaçlı olduğu ileri sürülüyor.






#Rakka
#PKK
#ABD
#Genelkurmay Başkanı
#Joseph Dunford
#Hulusi Akar
7 yıl önce