|

'Ecevit ihaneti imzaladı'

Başbakan Ecevit'in Rusya ile imzaladığı anlaşmanın 'Çeçenler'e ihanet belgesi' olduğunu belirten FP Genel Başkan Yardımcısı Esengün, Çeçenler'in terörist değil, birer mücahit olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
01:00 - 7/11/1999 Pazar
Güncelleme: 12:11 - 15/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

ANKARA- Fazilet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, Rusya ile imzalanan Terörizmle Mücalede Deklarasyonu'nun Çeçenler'e karşı olduğunu belirterek, "Sayın Ecevit'in, siyasi ömrünün son deminde attığı o imza, siyasi hayatında yaptığı en önemli, en vahim hatadır; bir ihanet imzasıdır" dedi. Esengün, düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Ecevit'in, Moskova'ya Mavi Akım Projesi ile ilgili anlaşma imzalamaya gittiğini, ancak eli boş döndüğünü söyledi. Buna karşılık, Ecevit'e "Terörizmle Mücadele" adı altında bir deklarasyon imzalatıldığını ifade eden Esengün, "Kim bu terörist diye tarif edilen? Rusya'nın, Türkiye'nin desteğinden endişe ettiği ve terörist olarak nitelediği insanlar, Çeçenistan'daki mücahitlerdir" dedi. Çeçenistan'da Rus zulmünün devam ettiğini, sivil halka karşı soykırım uygulaması yapıldığını belirten Esengün, "Bosna'daki, Kosova'daki Sırp vahşeti neyse, Çeçenistan'daki Rus vahşeti de aynen odur. Ruslar, eninde sonunda, Çeçenistan'ın bağımsızlığını tanıyacaktır. Bunun önünde ne Yeltsin, ne de tankları durabilecektir" diye konuştu.

Çeçen mücahitlerinin "İslamcı teröristler" olarak gösterildiğine işaret eden Esengün, şu görüşleri dile getirdi: "Çeçenistan'da Ruslar'a karşı mücadele edenler mücahitlerdir. Şeyh Şamil ne için savaştıysa, bugün torunları da aynı savaşı vermektedirler. Bunlar İslam teröristi değil, şanlı birer İslam mücahitidirler. Afganistan'daki, Bosna'daki, Kosova'daki mücahitler ne ise Çeçenistan'daki aynen onlardır. 3 yıl önce Cevher Dudayev başkanlığında sürdürülen mücadele ne ise bugün de odur. Ruslar, 3 yıl önceki yenilginin intikamını almaya çalışmaktadırlar. Türkiye'nin tavrı ibret vericidir, hayret vericidir. İsrail ile sarmaş dolaş olan hükümet, Çeçen sorununa kayıtsız kalmaktadır. Türkiye olarak Çeçen kardeşlerimizin bu mücadelesine kayıtsız kalamayız. Sayın Ecevit'in, siyasi ömrünün son deminde attığı o imza, siyasi hayatında yaptığı en önemli, en vahim hatadır; bir ihanet imzasıdır."

Esengün, bu konuda hükümet ortağı MHP'nin tutumunu da eleştirdi. Çeçenistan'da ateşkes sağlanmasını, "Rus işgal güçlerinin" çekilmesini, tüm sorunların görüşmelerle halledilmesini ve

Çeçenistan'a kendi kaderini tayin hakkı tanınmasını isteyen Esengün, Çeçenistan'ın, Rusya'nın 'iç sorunu' olarak değerlendirilmesinin de yanlış olduğunu kaydetti. Esengün, "Bu değerlendirmeleri yapan Sayın Ecevit'i de kınıyoruz, telin ediyoruz. Türkiye'ye bu yakışmaz" diye konuştu.------- ARA BASLIK ------------------



------- Geri OKU ------------------




 


#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
24 yıl önce