|

Erdoğan: Siyasetçi değil terörist

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'nin terör örgütünün yan kolu olduğunu belirterek, "Onları meşru siyasi aktörler olarak görmüyorum" dedi. Devlete karşı terörün yanında yer alanlara tepki gösteren Cumhurbaşkanı, "Terör örgütüyle aynı dili kullananlara terörist demeyeceğiz de ne diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
13:11 - 16/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:36 - 16/03/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladığı muhtarlara hitap etti. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:



Erdoğan gitmeden istikrar gelmez diyorlar. 2002'nin sonunda istikrar mı vardı?



Tayyip Erdoğan Türkiye'nin başından giderse terör gider demokrasi gelir. Kim diyor bunu, terör örgütünün Kandil'deki yöneticisi. Başka kim diyor, Amerika'nın buradaki diplomatlar diyor. Ülkemizdeki birtakım aklıevveler diyor. Aslında bunlar aynı misyon için çalışan kişilerdir. Peki gerçekten Erdoğan giderse terör gider, ülkeye demokrasi gelir mi?



2002'den önce Türkiye'de terör yok muydu? Terörün Türkiye'deki mazisi 35 yıla uzanıyor. O zaman terör olayları olduğu zaman Erdoğan iktidarda değildi, ona ne diyeceksiniz?



Kızılay'da bomba patlatarak rastgele insanların ölümüne yol açan terör örgütünün demokrasiyle en küçük bir ilişkisi olabilir mi? Buna rağmen terör örgütü yöneticisiyle aynı dili kullanmaktan, aynı yaklaşımı sergilemekten çekinmeyenlere 'terörist'demeyeceğiz de ne diyeceğiz?



Ankara'daki terör saldırısı


Hala bunların savunmasını yapan medya organları var. Ülkemizdeki birtakım kifayetsiz muhterisler, Kızılay'daki elim hadiseyi kendi çıkarları için kullanmayı düşünecek kadar zavallıdır, ahlaksızdır, haysiyetsizdir. Hiçbir sıfat, terör örgütü yandaşlığının örtüsü olamaz.



Dokunulmazlıklar meselesini süratle neticelendirmeliyiz. Parlamento bu konuda adımını süratle atmalıdır. Yani, bir kişi mi olsun, iki kişi mi olsun? Böyle bir şeyi konuşamayız. Biz, ortaya ilkeyi koymalıyız, ilkeyi. Nedir bu ilke? Benim Kürt kardeşlerimi, vatandaşlarımı sokağa dökmek suretiyle 50-52 kişinin ölümüne vesile olanlar bu ülkede teröre teşvik eden insanlar olarak yargılanmayacak da bu parlamentonun içerisinde gelip boy gösterecek ve bunları bu millet seyredecek öyle mi? Öbür tarafta, arkasında PKK'nın, PYD'nin, YPG'nin olduğunu çok açık net olarak söyleyenler bu ülkede temiz olacak öyle mi? Bunlara karşı parlamento eğer gerekli tavrı ortaya koymazsa bu millet ve bu tarih bu parlamentodan hesabını sorar. Şehitler hesabını sorar.





"Millet koalisyonuna ihtiyacımız var"


Teröre, terör örgütlerine karşı, ülkemize yönelik tüm tehditlere karşı, diğer tüm farklılıklarımızı bir kenara bırakarak, oluşturacağımız bir 'millet koalisyonuna' ihtiyacımız vardır. Gelin bu büyük mutabakatı, bu büyük birlikteliği hemen şimdi sağlayalım, canımıza ve istikbalimize kast edenlerin üzerine hep birlikte gidelim. Terör örgütünün yan kolu olarak faaliyet gösteren partinin mensuplarını ben artık meşru siyasi aktörler olarak görmüyorum, kusura bakmasınlar. Dolayısıyla bu çağrım onlara değil diğer partileredir.



Siz bu devletin iş makinelerini nasıl olur da güvenlik güçleri oraya girmesin diye kanallar açmak için kullanırsınız? Bunların belediyecilik yaptığı yerlerde, oradaki Kürt kardeşlerimize yaptıkları bir hizmet yok.



Terörle mücadelede yanımızda olan dostumuzdur, karşımızda olan da düşmanımızdır. Bunun bilinmesi lazım. Mesele bu kadar açık, bu kadar nettir.





"Boşuna uğraşıyorsunuz inlerinize girdik"


Boşuna uğraşıyorsunuz, bak inlerinize girdik, bodrum, nereye kaçarsanız kaçın sizi askerimiz, polisimiz, korucumuz oralardan bulup çıkartacak gereğini yapacaktır. Dağlardaki mağaralara nereye girerseniz girin, bırakın Cudi'yi, Gabar'ı, Kandil'e mi gidiyorsunuz, orada da güvenlik güçlerimiz arkanızda. Çünkü bu şehitlerin bedelini ödeyeceksiniz, bunun lamı cimi yok.



Ne kadar farklı isimler altında olan terör örgütleri varsa şimdi ortak hareket etme kararı aldılar. Bundan sonra hiç kimse, ölüm türküleri eşliğinde halay çekenleri bize demokrasi havarisi olarak gösteremez, dayatamaz. Çünkü hepsinin de gerçek yüzleri, gerçek niyetleri ortaya çıktı. Terör örgütünün pervasızlığı gücünden değil, acziyetinden kaynaklanıyor.





"Başka bir devlet asla yoktur ve olamaz"


Öyle paralel devlet, yok bilmem şu devlet bu devlet, yok hepsi. Bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti Devletinden başka bir devlet asla yoktur ve olamaz. Onun için de yok öz yönetimmiş yok şuymuş yok buymuş böyle bir şey yok. Tek devlet.



Bundan sonra kimse ölüm türküleri eşliğinde halay çekemeyecektir. Terör örgütüne karşı en küçük merhametimiz söz konusu olamaz. Köşe yazarıymış, düşüncesine belirtiliyor... Ne olursan ol, beni bağlamaz. Eğer senin kalemin teröristin yanında yer alıyorsa, sen benim karşımdasın.


#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Muhtarlar Toplantısı
8 yıl önce