|

Ezana küfür eden oyuncu yargılanacak

15 Temmuz'daki darbe girişiminin püskürtüldüğü sırada minarelerden okunan ezanla ilgili sosyal medya hesabından küfürlü paylaşım yapan Umay Anadolu Kaboğlu isimli oyuncu hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/11/2016 Salı
Güncelleme: 00:34 - 29/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Hazırlanan iddianamede Kaboğlu'nun söz konusu twiti kendisinin atmadığını, en son 15 Temmuz gecesi 23.00 sıralarında darbe girişimini eleştiren twitler attığını, gece saatlerinde hesabının çalınmış olabileceğini söylediği belirtildi.



1 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR


Şüphelinin savunmalarında bahse konu paylaşımı kendisinin yapmadığını belirtse de suç tarihinde ve sonrasında suça konu paylaşımın yapıldığı Twitter hesabının şüphelinin kullanımında olduğunun anlaşıldığı vurgulandı. Bu nedenle şüphelinin savunmalarının suçtan kurtulmaya yönelik beyanlardan ibaret olduğu vurgulanan iddianamede bu nedenle savunmalarına itibar edilemeyeceği kanaatine varıldığı belirtilerek, “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan 6 aydan


1 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İddianamenin gönderildiği Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilmesi halinde, şüpheli Kaboğlu'nun yargılanmasına başlanacak.


#15 Temmuz
#Umay Anadolu Kaboğlu
#Ezana hakaret
7 yıl önce