|

FETÖ'ye denklik darbesi

Türkiye, FETÖ’nün dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerini tek tek mercek altına aldı. YÖK’ün çalışmaları sonrasında ABD’den Kamboçya’ya kadar 17 ülkedeki 29 üniversitenin denkliği iptal edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 05:19 - 12/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı, YÖK ve istihbarat birimlerinin uzun zamandır yürüttüğü, yurt dışındaki üniversitelerdeki FETÖ yapılanmasının araştırıldığı çalışma tamamlandı. Çalışma sonucunda 17 ülkeden 29 üniversitenin diploma tanıma ve denklik işlemleri iptal edildi. Bu okullarda eğitim alan öğrencilerin diplomaları bundan sonra Türkiye'de geçerli olmayacak.



EN ÇOK ABD OKULU


6 üniversite ile en çok ABD'de deki üniversitelerin denkliği iptal edildi. Avustralya ve Polonya'dan 3, Irak, Arnavutluk ve Kolombiya'dan 2, Türkmenistan, Azerbaycan, Endonezya, Nijerya, Kamboçya, Belçika, Romanya, Kırgızistan, Kazakistan, Gürcistan ve Bosna Hersek'ten de birer üniversitenin diploma denkliği iptal edildi. Diploma denkliği iptal edilen üniversiteler arasında son günlerde FETÖ'cü Şerif Ali Tekalan'ın rektör olmasıyla gündeme gelen ABD'deki North American Üniversitesi de yer aldı. YÖK'ün, 2016 yılının Aralık ayında bu üniversitenin denkliğini iptal ettiği öğrenildi. Ayrıca FETÖ'nün, dünyanın en iyi 30 üniversitesi arasında olan Belçika'daki Leuven Katolik Üniversitesi'nde yıllık 250 bin TL karşılığında Fetullah Gülen Kürsüsü'nü kiraladıkları ortaya çıktı.



BU YIL HARİÇ


YÖK, bu üniversitenin söz konusu kürsüsünün tanınırlığını da iptal etti. Azerbaycan'da bulunan Kafkas Üniversitesi'nin yönetimi ve öğretim elemanlarının değiştirildiğini belirleyen YÖK, bu yıl kayıt yaptıran öğrencilerin diploma denklik işlemlerinin normal prosedürle yapılması kararı aldı. Daha önce eğitime başlayanların denklik başvurularının reddedilmesine karar verildi.


#YÖK
#FETÖ
#Üniversite denkliği
7 yıl önce