|

Gözaltı ‘Zaman’ı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan operasyonlarda, eski Zaman Gazetesi yazarı ve çalışanlarından 47 kişi hakkında 'silahlı örgüte üye olmak' suçundan yakalama kararı çıkartıldı. Abdülhamit Bilici aranırken, Ali Bulaç, Mümtazer Türköne ve Şahin Alpay ile birlikte 13 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:18 - 28/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, eski Zaman Gazetesi çalışanı ve yazarlarından 47 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Kararın ardından operasyona başlayan Terörle Mücadele ekiplerinin, Zafer Özsoy, Ahmet Metin Sekizkardeş, Cuma Kaya, Murat Avcıoğlu, Osman Nuri Arslan, Şeref Yılmaz, Hüseyin Turan, Faruk Akkan, Nuriye Ural (Akman) ve Şahin Alpay'ı gözaltına aldı. Ali Bulaç ise akşam saatlerinde yakalandı. 36 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise sürüyor.



FİA ŞİRKETİNİN ORTAKLARI


Operasyon kapsamında gözaltına alınan isimler arasında, kayyum atanmadan önceki Feza Gazeteciliğe bağlı Zaman Gazetesi'nde, Cihan Haber Ajansı'nda çalışan ve aynı zamanda Cihan Haber Ajansı'nın canlı yayın araçlarını ve teknik malzemelerini kiralayan FİA şirketinin ortakları da bulunuyor. FİA şirketi ile bağlantılı olan ve gazete kadrosunda çalışan isimlerden, Zafer Özsoy, Cuma Kaya, Murat Avcıoğlu ve Osman Nuri Arslan'ın gözaltına alındı.



CİHAN'IN ESKİ HABER MÜDÜRÜ DE GÖZALTINDA


Cihan Haber Ajansı'nın eski Haber Müdürü Faruk Akkan da gözaltına alınanlar arasında. Akkan, yaklaşık 1,5 sene önce Abdülhamit Bilici'nin Zaman Genel Yayın Yönetmeliği'ni üstlenmesiyle boşalan Cihan Haber Ajansı Genel Müdürlüğü'ne getirilmişti. Daha önce Cihan Haber Ajansı Dış Haberler Editörlüğü görevini yapmış olan Akkan, 2005'ten itibaren 10 yıl boyunca ajansın Moskova Temsilciliği'ni yürütmüştü.







ŞAHİN ALPAY EVİNDEN ALINDI


Yazar Şahin Alpay yapılan aramalar neticesinde Beşiktaş'taki evinden gözaltına alındı. Polis ekipleri Şahin Alpay'ın evinde 2,5 saat arama yaptı, yazar kelepçesiz olarak polis aracına götürüldü. Gazetecilerin gözaltı sorusuna ise Alpay, “Bir şey söylemeyeceğim. Neden gözaltına alındığımı bilmiyorum” dedi.



BİLİCİ ARANIYOR


Haklarında yakalama kararı bulunan, Ali Bulaç, ve Mümtazer Türköne akşam saatlerinde yakalandı. Eski Zaman Gazetesi yazarlarından Abdülhamit Bilici ise aranıyor. Gazete yöneticileri 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme' suçlamalarından aranıyor. Şüpheliler hakkında ayrıca 'gazete tirajlarında usülsüzlük yapıp devletten haksız basın ilan parası almak' suçlaması da bulunuyor.



Listenin tamamı


Osman Nuri Öztürk, Ali Akbulut, Bülent Keneş, Mehmet Kamış, Hüseyin Döğme, Süleyman Sargın, Veysel Ayhan, Şeref Yılmaz, Mehmet Akif Afşar, Ahmet Metin Sekizkardeş, Alaattin Güner, Faruk Kardıç, Metin Tamer Gökçeoğlu, Faruk Akkan, Mümtazer Türköne, Şahin Alpay, Sevgi Akarçeşme, Ali Ünal, Mustafa Ünal, Zeki Önal, Hilmi Yavuz, Ahmet Turan Alkan, Lalezar Sarıibrahimoğlu, Ali Bulaç, Bülent Korucu, İhsan Duran Dağı, Nuriye Ural (Akman), Hamit Çiçek, Adil Gülçek, Hamit Bilici, Şenol Kahraman, Melih Kılıç, Nevzat Güner, Mehmet Özdemir, Fevzi Yazıcı, Sedat Yetişkin, Oktay Vızvız, Abdullah Katırcıoğlu, Behçet Akyar, Murat Avcıoğlu, Yüksel Durgut, Zafer Özsoy, Cuma Kaya, Hakan Taşdelen, Osman Nuri Arslan, Ömer Karakaş.


#Fetullahçı Terör Örgütü
#Zaman Gazetesi
8 yıl önce