|

HDP’nin sivilleri yine roket attı

Şırnak Cizre'de 'bodrum katında mahsur kalan sözde siviller' kendilerini kurtarmaya gelen güvenlik güçlerine saldırdı. Binaya yaklaşan güvenlik güçlerine roket yağdıran hainler, 2 asker ve 3 özel harekat polisini yaraladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:44 - 31/01/2016 Pazar
Yeni Şafak

Cizre'deki örgüt karargahı apartmanın bodrumundaki yaralıların hastaneye sevk edilmesi için başlatılan operasyonda teröristler roketatarla saldırı düzenledi. Cudi Mahallesi Zeren Sokak 2881 sayılı ikametten yapıldığı tespit edilen roketli saldırı sonucu 5 güvenlik görevlisi yaralandı. Önceki gün aynı mevkideki bir başka örgüt evinden ateş sonucu bir uzman çavuş şehit edilmiş, bir uzman çavuş ile bir polis memuru ise yaralanmıştı. Edinilen bilgiye göre, Cudi Mahallesi'nde bir evin bodrum katında bulunduğu ileri sürülen yaralıların alınmasına için operasyon düzenlendi. Bu sırada ikametten güvenlik güçlerine roketatarlı saldırı yapıldı. Saldırıda 2'si asker 5 güvenlik görevlisi yaralandı.



KARARGAHTAN ATEŞ AÇTILAR

Yaralılar, Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı. Şırnak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada da bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması, açılan çukurların kapatılması, patlayıcı tuzaklı barikatların kaldırılması ve bölgede bulunduğu iddia edilen yaralıların alınarak hastaneye sevk edilmesine yönelik yapılan operasyon sırasında 5 güvenlik görevlisinin yaralandığı belirtildi. Açıklamada, güvenlik görevlilerinin bölgedeki çatışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüldüğüne dikkat çekildi.



SİVİL DEĞİL TERÖRİST

HDPli vekil Faysal Sarıyıldız ve ekibinin 'sivilleri öldürüyorlar' algısı da böylece çökmüş oldu. Operasyon sürecinde emniyet güçlerinin tedbirli ilerlemesinin en önemli nedeninin sivillerin zarar görmemesi olduğu belirtilirken, HDPli vekillerin örgüt militanlarını 'sivil' ilan etmeye çalışması ise tepki çekiyor. HDP'lilerin son bir haftadır Cizre ve Ankara'dan “30 yaralıyı alamıyoruz” diyerek engellemeye çalıştığı Cudi Mahallesi'ndeki operasyonlar devam ediyor.



50 PKK'lı sıkıştı

Bir haftayı aşkın süredir devam eden operasyon kapsamında, mahalledeki örgüt evlerinden ateş açılmaya devam ediyor. Önceki gün militanların yuvalandığı mahallede, açılan ateş sonucu bir uzman çavuş şehit edilmiş, bir uzman çavuş ile bir polis memuru ise yaralanmıştı. Güvenlik güçleri, yaralıların bulunduğu iddia edilen karargah olarak kullanılan bina da dahil olmak üzere civardaki 6 binayı terörist unsurlardan temizlemeye çalışıyor. Bölgede 50 kişilik militan grubunun güvenlik güçleriyle sıcak temasa girdiği belirtiliyor.



Hain saldırı: 3 şehit

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde devam eden oprerasyonda Cudi Mahallesi'nde PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu 2 polis ve bir asker şehit düştü. Şehitlerin isimleri Balıkesir Sındırgı İlçesi nüfusuna kayıtlı Jandarma Astusubay Kıdemli Çavuş Ahmet Semerci, özel harekat polisi Sivas merkez nüfusuna kayıtlı Ömer Güney (25 )ve Gaziantep merkez nüfusuna kayıtlı özel harekat polisi Taner Cinpolat olarak açıklandı. Şehit Semerci'nin nişanlı olduğu ve evlilik hazırlıkları yaptığı belirtildi. Şehit Güney'in de bir ay önce dış görevlendirme operasyon bölgesine gönderildiği belirtildi. Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı çıkan çatışmada 5 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.









#hdp
#siviller
#roket
8 yıl önce