|

İbrahim Karagül: ABD'nin yerleşik sistemi Rusya'yı 'düşman' istiyor

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, TVNET'te Nedret Ersanel'in sunduğu "Büyük Oyun" programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. ABD'nin içindeki yerleşik sistemin, Trump'ın hareket alanını daralttığına işaret eden Karagül, "ABD'nin yerleşik sistemi Rusya'yı düşman belirlemek istiyor." dedi.

Yeni Şafak
21:13 - 6/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 23:16 - 6/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
İbrahim Karagül
İbrahim Karagül

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, TVNET ekranlarında Nedret Ersanel'in sunduğu "Büyük Oyun" programında konuştu.

Karagül'ün konuşmasından öne çıkanlar:

"Halep'in düşmesiyle Rusya ve İran zafer ilan ettiler. Suriye konusunda Avrupa ve ABD'nin politikaları net olmadı.
Rusya'yı düşman belirlemek istiyorlar

ABD'nin kendi içindeki yerleşik sistem sorunları Trump'ın hareket alanını daraltıyor. ABD'nin yerleşik sistemi Rusya'yı düşman belirlemek istiyor.

ABD, Obama döneminde Ortadoğu'da büyük mevzi kaybetti. Moskova ve Washington arasında kimyasal silahla ilgili görüşmeler dönüyordur.

Obama da 'kırmızı çizgi' diyordu

Zamanında Obama'da 'kırmızı çizgi' diyordu fakat bir şey yapmadı. Batı'nın İslam dünyası hakkında hiç kırmızı çizgileri olmamıştır.
Suriye savaşı büyük alana yayılabilir
Suriye savaşı şu anda en çirkin halini aldı, Saraybosna katliamı neyse bu da odur. Batı bizim coğrafyada hiçbir zaman kriz çözmedi. Esed devrilmeden Suriye'de bir çözüme ulaşmak zor görünüyor. Suriye savaşı daha büyük alana yayılabilir.


ABD terör örgütleriyle dost oldu

Bu süreç böyle giderse Türkiye yine kendini savunmak zorunda kalacak. ABD'nin PYD ve PKK konusunda tavrını net olarak ortaya koyması lazım. ABD, müttefiki olan Türkiye'yi sattı, terör örgütleriyle dost oldu.

Batı, Türkiye'nin DEAŞ ile mücadelesine katılmadı. ABD içindeki iktidar alanları uluslarası operasyon yapan örgütlere dönüştüler.

"Rusya'nın kaynaklarını talan edecekler"

Rusya'yı Akdeniz'den çıkarmaya yönelik atlantikçi bir girişim olabilir. Her terör saldırısı siyasi mesajlarla doludur. Rusya'nın kaynaklarını talan edecekler. Rusya'nın müttefikleri bile Rusya'ya yapılacak olan talana katılacak. Rusya tehditleri 'tehdit' ile önlemeye çalışıyor.

Barzani konjonktür hesabı yaparak Kerkük'teki demografik değişime örtülü destek veriyor. Sadece Sincar ve Kandil değil, Tel Abyad ve Munbiç'e de operasyonlar yapılacak.

#​İbrahim Karagül
#Nedret Ersanel
#TVNET
7 yıl önce