|

İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda canlı bomba saldırısı

İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda bir patlama meydana geldi. İstanbul Valiliği, 10 kişinin hayatını kaybettiğini 15 kişinin de yaralandığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye kökenli bir canlı bombanın kendini patlattığını açıkladı.

Yeni Şafak ve
10:28 - 12/01/2016 Tuesday
Güncelleme: 16:48 - 13/01/2016 Wednesday

İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda saat 10.15 sıralarında kuvvetli bir patlama meydana geldi.



Canlı bomba saldırısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'da Sultanahmet Meydan'ında meydana gelen ve Suriye kökenli bir canlı bomba saldırısı olduğu değerlendirilen terör olayını esefle kınadığımı belirtmek istiyorum" dedi.




İstanbul Valiliği: 10 kişi öldü 15 kişi yaralandı

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz Fatih İlçesi'nde saat 10:15 sularında bir patlama meydana gelmiş olup patlama neticesinde, ilk belirlemelere göre 10 ölü 15 yaralı olduğu tespit edilmiştir. Patlamanın nedeni, patlayıcının cinsi, olayın fail veya failleri hakkında incelemeler sürdürülmektedir" denildi.





Yaralılar hastaneye kaldırıldı

Patlamadan sonra yaralanan vatandaşların tamamının çevredeki hastanelere kaldırıldığı öğrenildi. Şu anda olay yeri inceleme ekipleri patlamaya ilişkin araştırma yapmaya başladı. Yaralılardan 3'ü Cerrahpaşa'ya, 2'si Bezmialem'e, 4'ü Haseki'ye, 3'ü Samatya'ya, 3'ü ise Çapa'ya kaldırıldı. Bezmialem Vakıf Gureba Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan 1'i belediye çalışanı, diğerinin ise Alman bir kadın olduğu öğrenildi. Samatya'daki yaralılardan 2'si Alman, 1'i Norveç, Haseki'deki yaralılardan biri Peru diğeri ise Alman, Çapa'daki yaralıların 3'ü Alman olduğu bildirildi.



Polis aracı kaza yaptı

Saat 10.15 sıralarında Sultanahmet Meydanı'nda medyana gelen patlama İstanbul'un bir çok yerinden duyuldu. Öte yandan Sultanahmet Meydanı'nda medyana gelen patlama noktasına giden polis aracı kaza yaptı.



İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan incelemelerde bulundu


İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da patlamanın meydana geldiği olay yerinde incelemelerde bulundu.



Öte yandan, patlamanın ardından bölgeye giden bir polis aracının Beyazıt Tramvay durağı yakınında kaldırıma çarptığı, araçtaki polislerin olayı hafif sıyrıklarla atlattığı öğrenildi.







#patlama
#sultanahmet
#sultanahmette canlı bomba saldırısı
8 years ago