|

Kayyum Zaman’ı

Paralel örgütün propaganda merkezi Zaman, kayyuma devredildi. Zaman’la birlikte aynı grubun gazeteleri Meydan ile Today’s Zaman dışında Cihan Haber Ajansı’nın da yönetimleri değişti. Savcı, mahkemeye talep yazısında ‘Tahşiye ve Şike soruşturmalarına ilişkin ilk kararın bu binada verildiğini’ belirtti

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/03/2016 Cumartesi
Güncelleme: 10:26 - 5/03/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fuzuli Aydoğdu'nun talebi üzerine, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) amiral gemisi Zaman Gazetesi'nin de içinde yeraldığı FEZA Gazetecilik A.Ş'ye kayyum atanmasına karar verdi. Hâkimlik, Sezai Şengönül, Tahsin Kaplan ve Metin İlhan'ı kurumlara kayyum olarak atadı. Savcılığın talep yazısında, Zaman'ın asıl yöneticisinin FETÖ'nün kurucusu ve yöneticisi Fetullah Gülen olduğu, gazetenin yayın ilkelerini örgüt lideri Gülen'in belirlediği kaydedildi. Örgüt üyelerinin Zaman'a yardım amacıyla para topladıkları, örgüte ait gazetenin satışının artırılması için ikna ya da zorla abone çalışmaları yapıldığı kaydedildi. Tahşiye ve Şike soruşturmalarının başlamasına Zaman binasında örgüt yöneticileri tarafından karar verildiği ve uygulamaya konulduğu anlatılan talep yazısında, “Hepsi birlikte değerlendirildiğinde örgüt ile Feza Gazetecilik A.Ş. fikir ve eylem birliği içerisinde hareket etmektedir" denildi.



FETÖ-PKK İŞBİRLİĞİ İÇİNDE


FETÖ'nün, terör örgütü PKK ile de işbirliği yaptığı, FETÖ üst düzey yöneticileri ile PKK yöneticilerini yurtdışında görüşmeler yaptıkları kaydedilen talep yazısında, 'PKK'nın amacının Türkiye Cumhuriyeti topraklarını bölmek olduğu, FETÖ'nün de bu örgütle birlikte hareket ederek Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye planladığı' kaydedildi. Örgütün bu amaçla 17-25 Aralık, Selam Tevhid kumpaslarını gerçekleştirdiği hatırlatılan yazıda, Zaman'ın da bu amaca hizmet eden yayınlar yaptığına dikkat çekildi.









GAZETE BİZZAT GÜLEN'E BAĞLI


Feza Gazetecilik kurumlarına kayyum atanmasına yönelik savcılık talebini yerinde gören 6. Sulh Ceza Hakimliği, kararında, FETÖ lideri Fetullah Gülen'in geçmişinden bahsetti. 1970'li yıllardan itibaren dini motifleri de kullanarak devlet içinde örgütlenen Gülen'in, devletin memurlarına talimat verdiğini kaydeden mahkeme, örgütün zamanla devlet içinde başka bir yapılanma oluşturduğunu belirterek, FETÖ'nün legal görünümlü operasyonlara giriştiğini, buna zemin hazırlamak için de kendine bağlı medyayı kullandığını anlattı. Bizzat Gülen tarafından yönetilen Feza Gazetecilik'in örgüt çıkarları doğrultusunda çalıştığını, Zaman'da yayınlanacak yazılara da FETÖ lideri Gülen'in karar verdiğini belirten mahkeme, Feza yayın organlarının örgütün illegal eylemlerini meşru gösterme amacıyla haraket ettiğini kaydetti. Mahkeme ayrıca, normal satışı 10-25 bin arasındaki gazetenin daha çok sattığının iddia edildiğini, gerçekdışı beyanlarla elde edilen haksız kazancın örgüte aktarıldığını vurguladı.







3 kayyuma 10'ar bin TL


Kayyum için gerekli yasal koşulların oluştuğuna kanaat getiren İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, Feza Gazetecilik A.Ş'ye tam yetkiyle atanan kişilerin, şirketin yeni yönetim kurulunu belirleyeceğini belirtti. Zaman, Meydan, Today's Zaman, Aksiyon, Cihan Haber Ajansı gibi kurumları yöneten Feza Grubu'na 3 kayyum atanmasına karar veren mahkeme, bu kişilerin Sezai Şengönül, Tahsin Kaplan ve Metin İlhan olduğunu açıkladı. Kayyumlar Feza Grubu'na bağlı 17 şirkette tek söz sahibi olacak. Kararda, kayyumlara her bir şirket başına 10 bin TL ücret bağlanacağı bilgisi de verildi.



İhanet ettiler ellerinden alındı


Bir dönem Fetullah Gülen'e en yakın isim olan Latif Erdoğan, kayyum atanmasını “Zaman gazetesi Allah'ın bir lütfuydu. Türkiye'ye ihanet ettikleri için Allah bu nimetini geri aldı. Hiç boşuna hayıflanmasınlar. Hükümete değil, kendilerini bu işe bulaştıran Gülen'e tepki göstersinler" sözleriyle değerlendirdi.







#kayyum
#zaman gazetesi
#Fuzuli Aydoğdu
#Feza Gazetecilik
8 yıl önce