|

Kiev'de yatırımcılara Türkiye daveti

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi Genel Kurulu'nda Kiev'deki yatırımcılara çağrıda bulunan AK Parti Milletvekili Metin Gündoğdu, "Her geçen gün büyüyen ekonomisi, dünyanın coğrafi ve siyasi kesişme noktası olan Türkiye, uluslararası yatırımcılar adına için de önemli bir fırsatlar ülkesi" dedi.

Yeni Şafak
10:54 - 1/12/2017 Cuma
Güncelleme: 10:56 - 1/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu Türk Delegasyonu adına Kiev'de konuşma yaptı.
AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu Türk Delegasyonu adına Kiev'de konuşma yaptı.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Genel Kurul toplantısı için Ukrayna’nın Başkenti Kiev’e giden AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu Türk Delegasyonu adına konuşma yaptı.

Ukrayna’nın ev sahipliğinde düzenlenen KEİPA 50. Genel Kurul toplantısında Genel Kurula hitaben konuşma yapan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu Türkiye’nin yabancı yatırımcılar için bir fırsatlar ülkesi olduğunu söyledi ve yatırımcıları Türkiye’ye davet etti.

Gündoğdu “Her geçen gün büyüyen ekonomisi, dünyanın coğrafi ve siyasi kesişme noktası olan Türkiye, uluslararası yatırımcılar adına için de önemli bir fırsatlar ülkesi. Küresel ekonomik çalkantılardan en hafif şekilde etkilenen ve hemen kendisini toparlayan dinamik bir ekonomisi olan Türkiye, mega projeleri de dünyada dikkat çekiyor.” dedi.

Türkiye’nin son yıllarda dünya çapında mega projeler gerçekleştirdiğine dikkat çeken AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu sözlerine şöyle devam etti; “Aralık ayında test uçuşlarının başlayacağı ve dünyanın en büyük havalimanı olan Yeni Hava Limanı, Asya ve Avrupa’yı denizin altından birbirine bağlayan; Avrasya Tüneli, İstanbul Boğası’na yapılan 3. Köprü, Marmara ve Karadeniz'i bağlayacak olan; Kanal İstanbul, Yerli Otomobil, helikopter, uçak ve uydu… Bu mega projelerden sadece bazıları… Türkiye ekonomik yeniliklere açık ve büyümeden yana bir politika izlemektedir. Yerli ve yabancı yatırımcıların hukuki güvence altına alınması, pazara giriş engellerinin kaldırılması ve finansman araçlarına kolay erişimin sağlanması bu politikanın temel unsurlarıdır.” diye konuştu.

#Metin Gündoğdu
6 yıl önce