|

Kılıçdaroğlu tekfir etti

Yaptığı açıklamalar başta şehit yakınları olmak üzere toplumun tepkisini çeken Kılıçdaroğlu’na destek için CHP örgütleri Ankara’da toplandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, şehit cenazelerinde kendisine tepki gösterenleri kafir olmakla suçladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/06/2016 Pazar
Güncelleme: 09:44 - 12/06/2016 Pazar
Yeni Şafak

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Biz hapiste hasta yatan PKK'lıya da gittik, DHKP-C'liye de gittik. Hiç ayrım yapmadık" sözleri toplumda infiale neden oldu. Bunun üzerine şehit cenazelerinde Kılıçdaroğlu'na tepki sert oldu. Ancak Kılıçdaroğlu, bu tepkiyi anlamak yerine gerilimi tırmandırıyor.



Fatih Camii'ndeki protestonun ardından önceki gün de polis Nefize Özsoy'un cenazesinde şehidin eşi CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yanında saf tutmak istemedi. Cenazede CHP'liler, toplumun kendilerine neden bu kadar tepkili olduğunun muhasebesini yapmak yerine, olay çıkararak şehit yakınını darp etti. Dün de Türkiye'nin 81 ilinden gelen il ve ilçe örgütleri CHP Genel Merkezi önünde Kılıçdaroğlu'na destek için toplandı.



ANKARA'DA ŞOV YAPTILAR


Şov peşine düşen CHP'liler dün Ankara'da biraraya geldi. 81 ilden gelen il ve ilçe örgütleri genel merkez önünde toplanarak Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yaptı. Genel merkez önünde toplanan partililere konuşan Kılıçdaroğlu, kendisine tepki


gösterenleri Müslüman olmamakla suçladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:





MÜSLÜMAN DEĞİLLER


“Eğer cenaze namazına gidip namaz kılıyorsanız ve birileri orada size provokasyonlarla hakaret etmeye kalkıyorsa onların hiçbirisi Müslüman değildir. Hiçbirisi Müslümanlığı bilmiyor. Hiçbirisi insan sevgisini bilmiyor. Ne zamandan beri camiler siyasette arena olmaya başladı? Ne zamandan beri camiler bir partinin arka bahçesi haline dönüştürülmeye başlandı? Biz ibadet mekanlarına siyasetin girmesini istemeyiz."



SOKAĞA DAVET ETTİ


Partililere “Birlikte mücadeleye hazır mıyız?" diye soran Kılıçdaroğlu, partililerden 'Hazırız' yanıtını alınca sözlerine şöyle devam etti: “Hiç endişe etmeyin. Kemal Kılıçdaroğlu var. Ben de hazırım. Gücümü sizden, gücümü halktan alıyorum. Bizim başka dayanacağımız yer yok. Güç halktır, halkın iktidarıdır. Halkın iktidarını sağlamak için el ele yürüyeceğiz. Hazır mıyız? Bu bozuk düzeni yıkacağız. Bu bozuk düzene ortam hazırlayanları da alaşağı edeceğiz."






#PKK
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
8 yıl önce