|

Kılıçdaroğlu'ndan başkanlık tehdidi: Gündemden düşsün kan durur

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kayseri saldırısıyla ilgili Parti Meclisi'nde yaptığı açıklamada sorumsuz ifadeler kullandı. "Terörün nedeninin başkanlık sistemi" olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu tehdit etmekten de çekinmedi.

Yeni Şafak
10:32 - 18/12/2016 Pazar
Güncelleme: 11:20 - 18/12/2016 Pazar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, milletvekilleri ve Parti Meclisi (PM) üyelerinin de katılımı ile gerçekleşen kapalı toplantıda, AK Parti'nin anayasa değişikliği teklifi karşısında partinin izleyeceği yol haritası tartışıldı.



Parti genel merkezinde basına kapalı gerçekleştirilen ve sonrasında bir açıklama yapılmayan toplantı, 7 saat sürdü.



CHP PM'de konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de akan kanın durmasının yolunun "Başkanlığa dur demekten geçtiğini" öne sürdü.



Kılıçdaroğlu, 2 yıldan beri Türkiye'nin fiili başkanlıkla yönetildiğini belirterek, bu nedenle Türkiye'nin teröre teslim olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Bu halk Atatürk'ün kendine istemediği makamı, kimseye vermez. Halk başkanlık hayaline 'dur' derse, kan ve gözyaşı durur" dedi.



Terör saldırılarının artacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, “7 Haziran'dan 1 Kasım'a böyle geldik. Her saldırıdan sonra başkanlık vurgusu yapılması bunu gösteriyor" diye konuştu. Anayasa Komisyonu'na ilişkin “Komisyonda tarihi bir mücadele vereceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, kapalı oylama yapılmasının sağlanacağını kaydetti.







#Kemal Kılıçdaroğlu
#Kayseri
#Terör Saldırısı
7 yıl önce