|

Liseli provokasyonuna velilerden karşı bildiri

Bir süredir lise öğrencileri üzerinden yayınlanan politik ve muhafazakar kesim karşıtı bildirilere velilerden tepki geldi. Geçtiğimiz günlerde siyasi bir bildiri yayınlanan Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde okuyan öğrenci ve veliler karşı bir bildiri yayınladı. Açıklamada "Çağdaşlık ve aydınlık, kişileri dünya ve dini görüşüyle yargılamak, yaşanan bir olumsuzlukta bütün yapılanları karalamak olmamalıdır" denildi.

Yeni Şafak
13:55 - 14/06/2016 Salı
Güncelleme: 16:02 - 14/06/2016 Salı
Yeni Şafak
Cağaloğlu Anadolu Lisesi
Cağaloğlu Anadolu Lisesi

Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde eğitim gören bazı öğrencilerin okul yönetimini protesto etmesiyle ilgili olarak, okulun velileri ve öğrencileri ortak bildiri yayımladı. Bildiride, "Milli mücadele yıllarında hastane olmuş bir okulun öğrencilerinin Jugenfest dışındaki tüm etkinliklerinin başarıyla sonuçlandığı bilinen bir gerçektir" dedi.



Bildiriyle yaşanan olaylara açıklık getiren okul velileri ve öğrenciler, "Her gün şehit haberleriyle sarsılır, burnumuzun dibinde bombalar patlarken milli mücadele yıllarında hastane olmuş bir okulun öğrencilerinin Jugenfest dışındaki, yurtdışı organizasyonları dahil, bütün etkinliklerin başarıyla sonuçlandığı bütün öğrenciler tarafından bilinen bir gerçektir" dedi.




İşte Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğrenci ve velilerinin yayımladığı o bildiri:


Cağaloğlu ile Sultanahmet'in kesiştiği Bab-ı Ali Caddesi'nde tarihi duvarların arkasına saklanmış gibi duran kırmızı cephesiyle gülümseyen binadır Cağaloğlu Anadolu Lisesi.



Kapısından girip, çifte sarmal merdivenleri tırmandığınızda karşınıza ne çıkacağını merak edersiniz. Kocaman bahçesi ve tarih kokan binasıyla size kucak açan CAL, eskiden burnunuzun direğini de sızlatırdı hafiften. Eskiden diyoruz çünkü; 1850 yılında ülkemizin ilk sivil lisesi olarak eğitime başladığından beri, yılların yorgunluğuna direnmeye çalışmaktaydı. Tarihi dilinden düşürmemekle suçlananlar tarafından sahip çıkılarak, yıkılmadan dökülmeden görebileceği en iyi tadilatla onarılmıştır.



Tarihi binaya hak ettiği önemi göstermenin yanı sıra; bugüne kadar süregelen çağdaşlık, özgürlük söylemleriyle oluşan başıboş ve serbest düzenin de disipline edilmesi gerekmekteydi. Öğrencilerin okula giriş-çıkış saatleri, gün içinde okul dışına çıkışlar, kılık-kıyafetlerdeki başıboşluğun kontrol altına alınmamasının yanı sıra, akademik anlamda çalışmalar başlatılarak, hem başarılı hem de disiplinli bir okul profili elde edilmeye çalışılmıştır.



"Yaşanan bir olumsuzlukla bütün yapılanlar karalanmamalı"


Bu disipline etme çalışmaları başlarda bizleri de rahatsız etse de herkes tarafından bilinen bir gerçek var ki disiplin, başarıyı beraberinde getirir.



Bu yıl ülkemizin içinde bulunduğu ortamda, her gün şehit haberleriyle sarsılır, burnumuzun dibinde bombalar patlarken milli mücadele yıllarında hastane olmuş bir okulun öğrencilerinin Jugenfest dışındaki, yurtdışı organizasyonları dahil, bütün etkinliklerin başarıyla sonuçlandığı bütün öğrenciler tarafından bilinen bir gerçektir.



Çağdaşlık ve aydınlık, kişileri dünya ve dini görüşüyle yargılamak, yaşanan bir olumsuzlukta bütün yapılanları karalamak olmamalıdır.



Tek yürek olalım


Ülkemizin en başarılı öğrencilerinin bir araya geldiği bu okulda, hali hazırda bir sıkıntı yaşanmazken, herkesin elini vicdanına koyması, özellikle de ülkemizin içinde bulunduğu bu ortamda birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, okulumuza yönelik başlatılmış olan karalama ve itibarsızlaştırma kampanyasına tek yürek olarak karşı çıkması gerekmektedir.



#Cağaloğlu Anadolu Lisesi
8 yıl önce