|

Müdür eşleri ByLock'çu çıktı

FETÖ’nün 17-25 Aralık kumpas operasyonlarını yöneten dönemin İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı ve Mali Şube Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy’un eşleri ByLock kullanıcısı çıktı. Polis, Esra Filiz Saygılı ve Sümeyye Aksoy’u gözaltına aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:37 - 10/11/2017 Cuma
Yeni Şafak
FETÖ’nün 17-25 Aralık kumpas operasyonlarının beyin takımında yer alan tutuklu emniyetçiler Yakup Saygılı ve Kazım Aksoy’un eşleri Bylock’çu çıktı.
FETÖ’nün 17-25 Aralık kumpas operasyonlarının beyin takımında yer alan tutuklu emniyetçiler Yakup Saygılı ve Kazım Aksoy’un eşleri Bylock’çu çıktı.

FETÖ’nün 17-25 Aralık kumpas operasyonlarının beyin takımında yer alan tutuklu emniyetçiler Yakup Saygılı ve Kazım Aksoy’un eşleri Bylock’çu çıktı. Örgütün şifreli haberleşme programı Bylock’u kullandıkları tespit edilen Yakup Saygılı’nın eşi Esra Filiz Saygılı ve Kazım Aksoy’un eşi Sümeyye Aksoy hakkında FETÖ üyeliği suçlamasıyla yakalama kararı çıkartıldı. Harekete geçen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iki şüpheliyi de yakalayarak gözaltına aldı.


AKSOY SAKLANMAYA ÇALIŞTI, BAŞARAMADI

17-25 Aralık döneminin Mali Şube Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy’un eşi olan Sümeyye Aksoy’un polislerin ‘teslim ol’ çağrılarına karşılık evde yokmuş gibi davranarak sessiz kaldığı ortaya çıktı. İlk etapta ev boş zannedilse de, çilingir ile eve giren polis Sümeyye Aksoy’un evde olduğunu gördü. Yakalanan Bylock’çu Aksoy sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.


ZİYARETTE YAKALANDI

17 Aralık’ın en önemli mimarlarından dönemin Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı’nın eşi Esra Filiz Saygılı ise ilk önce Bursa’daki kardeşinin evinden arandı. Kardeşi, Filiz Saygılı’nın Yakup Saygılı’yı ziyaret etmek için 2 günlüğüne İstanbul’a gittiğini belirtti. Takip başlatan polis, Filiz Saygılı’yı İstanbul’da yakaladı. Gözaltına alınan iki isimin Bylock'ta kadınlar için ortak grup kurduğu tespit edildi. Grubu 2 isim yönetirken, polis eşleri, müdür eşleri ve sivil kadınların yer aldığı ifade edildi.

#FETÖ
#Yakup Saygılı
#Kazım Aksoy
6 yıl önce