|

Nusaybin'de roketli saldırı: 3 şehit

Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar sırasında teröristlerin roketli saldırısı sonucu 3 uzman çavuş şehit oldu, 14 asker de yaralandı.

Yeni Şafak
07:59 - 1/05/2016 Pazar
Güncelleme: 12:45 - 1/05/2016 Pazar
Nusaybin'de teröristlerin roketli saldırısı sonucu 3 asker şehit oldu.
Nusaybin'de teröristlerin roketli saldırısı sonucu 3 asker şehit oldu.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde sürdürülen operasyonlar sırasında Çağçağ Caddesi'nde bu sabah el yapımı patlayıcıyı imha etmek isteyen güvenlik güçlerine PKK'lı teröristler roketatarla ateş açtı. Saldırıda 3 asker şehit düştü, 14 asker de yaralandı.



TSK'dan açıklama


Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, bugün Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu üç askerin şehit olduğu, 14 askerin de yaralandığı bildirildi. Yaralıların hastaneye kaldırıldığı ve tedavilerine devam edildiği de belirtildi.



Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.



Şehitlerin kimlikleri belli oldu


Nusaybin'de bu sabah teröristlerce şehit edilen 3 askerin Jandarma Uzman Çavuşlar Sinan Oruç, Serdar Yıldırım ve Hakan Duyğal olduğu bildirildi.



Şehit eşinden yürek yakan feryat


Şehit Uzman Çavuş Serdar Yıldırım'ın Adana'daki evine acı haber komutanlar tarafından verildi. Acı haberle gözyaşlarına boğulan şehidin 2 yıllık eşi Yasemin Yıldırım'ın, "O olamaz, akşam konuştum, hayır o değildir" diyerek ağıt yakması yürekleri dağladı.



Şehidin Aladağ ilçesine bağlı Boztahta Mahallesi'nde bulunan annesi Teslime ile babası Halil Yıldırım da Adana'ya geldi. Şehit evine Türk bayrakları asıldı.





Şehit ateşi Bartın'a düştü


Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sinan Oruç'un (28) Ulus ilçesi Kumluca beldesindeki baba ocağında yas var.



Şehidin Merkez Mahallesi Haydar Demirci Caddesi'nde ikamet eden babası Sefer ve annesi Nazife Oruç'a acı haberi, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Tekin Aktemur, Ulus Kaymakamı Selçuk Şakar ve askeri yetkililer verdi.



Şehit Oruç'un babaevine Türk bayrağı asıldı, büyük üzüntü yaşayan ailesine akrabaları ve komşuları taziye ziyaretinde bulundu. Şehidin fenalaşan bazı yakınlarına, evin önünde bekleyen sağlık ekipleri müdahale etti.



Sinan Oruç'un 2011'de Tunceli 1. Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığında göreve başladığı öğrenildi.





Şehit haberi ailesine ulaştı


Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hakan Duyğal'ın acı haberi, memleketi Kahramanmaraş'ta yaşayan ailesini yasa boğdu. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Duyğal, en son 10 aylık kızı Meyra'yı öperken çekilen fotoğrafını paylaşmıştı.



Nusaybin'de, sürdürülen operasyonlar sırasında şehit olan 3 askerden Jandarma Uzman Çavuş Hakan Duyğal'ın şehadet haberi, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ve askeri yetkililer tarafından Kahramanmaraş'ın Binevler Mahalllesi'nde yaşayan annesi Ayşe Duyğal ile Beşnisan Mahallesi'nde yaşayan eşi Sibel Duyğal'a verildi.



Babası Şükrü Duyğal'ın 6 yıl önce trafik kazasında yaşamını yitirdiği şehidin annesi Ayşe Duyğal ile eşi Sibel Duyğal acı haberle sinir krizi geçirdi. Acılı aileye hazır bekletilen sağlık görevlileri tarafından müdahale edilirken, her iki ev ve çevresine Türk bayrakları asıldı.




#Mardin
#Nusaybin
#Sinan Oruç
#Serdar Yıldırım
#Hakan Duyğal
8 yıl önce