|

Okullarda yardımcı kitaba MEB’den vize

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda yardımcı ders kitaplarına vize verdi. Yayıncılarla bir araya gelen MEB Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız, “Genelge yanlış algılanmış. Öğretmenler, FETÖ korkusu nedeniyle kaynak kitapları yasak zannetmiş. Müfredatı destekleyen yardımcı materyaller kullanılabilir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/10/2016 Cuma
Güncelleme: 22:11 - 13/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda zorunlu olmamak şartıyla öğretmenin inisiyatifinde yardımcı ders kitabına izin verdi. MEB Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) propagandasının yer aldığı yardımcı ders kitaplarının dışındaki materyallerin kullanılmasının önünde engel bulunmadığını söyledi.



Eğitim sektöründe yayıncılık faaliyeti gösteren Eğitim Yayıncıları ve Tedarikçileri Derneği (EYTD), Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu (YAYFED), Telif Hakları ve Lisanslama Meslek Birliği (DEKMEB) ile Basın Yayın Birliği yöneticileri basın toplantısı düzenledi. Toplantıya katılan MEB Müsteşar Yardımcısı Yıldız, FETÖ'ye karşı mücadele kapsamında, örgütle bağlantısı tespit edilen yayınevlerinin çıkardığı yardımcı ders kitaplarının yasaklandığını hatırlattı.



FETÖ'YE DİKKAT ÇEKTİK


Genelgenin bazı okul idarecileri tarafından yanlış anlaşıldığını belirten Yıldız, “Genelge ile bir belayı defetmeyi, bir terör örgütünün toplumumuzun her kesiminde yapmış olduğu tahribata dikkat çekmek istedik. Genelgemiz, 'hiçbir şekilde bir yardımcı kaynak kullanılmayacak' şeklinde algılanmış. Ancak müfredatımızı destekleyen yardımcı materyallerin kullanılmasını önünde bir engel yok” dedi.



KİTAPLAR 31 EKİM'DE


Bu yayınlar dışındaki yardımcı ders kitaplarının hiçbir şekilde yasaklanmadığını vurgulayan Yıldız, "İsteyen öğrenciler bundan yararlanmalıdır. Buyurgan ve ahlaki sınırları zorlayacak şekilde alınması teşvik edilmemelidir” diye konuştu. Yıldız ayrıca, yeni eğitim döneminde incelenen kitaplardan 58'nin içerikleri nedeniyle kabul görmediğini ifade etti. Bu kitapların öğrencilere ulaşmadan toplatıldığı ve yerlerine yenilerinin hazırladığı bilgisini veren Yıldız, söz konusu kitapların 31 Ekim itibarıyla ulaştırılacağını söyledi.



YAYINCILARDAN DESTEK


Eğitim sektöründe faaliyet gösteren yayıncılar adına konuşan EYTED Genel Başkanı Osman Öztürk de FETÖ'nün devletin ücretsiz dağıttığı ders kitaplarına bile sızdığını belirterek, MEB'in aldığı kararı desteklediklerini kaydetti.



#Milli Eğitim Bakanlığı
#Muammer Yıldız
7 yıl önce