|

'Ordu eski gücünde olsaydı Erdoğan devrilmişti'

AYM'nin, casusluk faaliyetinden dolayı tutuklanan Can Dündar ve Erdem Gül'ü tahliye etmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı eleştiriye demokrasi sınırlarını aşan tepkiler gelmeye başladı. Sözde demokrat yayın organlarından T24'ün yazarı, Türkiye'de tek gerçek muhalefet partisinin ordu olduğunu belirterek, "Ordu eski gücünde olsaydı Erdoğan bu sözleri söyleyemezdi" dedi.

Yeni Şafak
11:45 - 1/03/2016 Salı
Güncelleme: 14:01 - 1/03/2016 Salı
Diğer

Metin Münir, T24 sitesinde yayınlanan yazısında skandal bir yorumda bulunarak, "Eğer ordu eski gücünde olsaydı Erdoğan bu sözleri söyleyemezdi" dedi.



"Generalleri özlediniz mi?" yazısında orduyu muhalefet partisi konumunda düşünen Münir, "Fakında değildik. Ama Türkiye'de bir tek gerçek muhalefet partisi vardı. O da ordu idi. Ordu siyasetteki hakim pozisyonunu kaybedince Türkiye muhalefetsiz kaldı" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, casusluk suçlaması ile tutuklanan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliye edilmesine üzerine AYM'ye yönelik eleştirilerinden yola çıkan T24 yazarı Münir, askeri darbe özlemini gözler önüne seren şu yorumu yaptı: "Eğer ordu eski gücünde olsaydı Erdoğan bu sözleri söyleyemezdi. Hadi sağ elimle sol kulağımı tutmadan söyleyeyim: Eğer ordu eski gücünde olsaydı Erdoğan çoktan devrilmiş, AKP kapatılmış, küçük dağları yaratan birçok AKP'li Can Dündar ve Erdem Gül'ün içtiği zehri tatmak üzere hapishaneleri doldurmuştu."



#Metin Münir
#T24
#Ordu
#asker
#darbe
8 yıl önce