|

Özgecan'ın katiline cezaevinde infaz

Mersin’de üniversiteli Özgecan Aslan’ı vahşice öldürdükleri gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken cezaevinde silahlı saldırıya uğradı. Katil zanlısı oğul hastanede ölürken, babası ise yaralandı. Cinayet şüphelisinin 50 yıla hükümlü A.G olduğu öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/04/2016 Salı
Güncelleme: 23:50 - 11/04/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın hunharca katletilmesiyle ilgili ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılan sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmittin Altındöken cezaevinde vuruldu. Katil zanlısı oğul hastanede can verirken, babası ise tedavi altına alındı. Olay, dün Adana Kürkçüler Cezaevi'nde yaşandı. 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın katil zanlısı Ahmet Suphi Altındöken ile suç ortağı babası Necmettin Altındöken, cezaevinde silahlı saldırı sonucu yaralandı. Baba-oğul, ambulansla hemen Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Katil zanlısı Ahmet Suphi Altındöken burada yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Tedavi altına alınan babası Necmettin Altındöken'in ise hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.



2 MÜFETTİŞ SORUŞTURUYOR


Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan saldırı sonrası Adana E Tipi Kapalı Cezaevi'ne giderek inceleme yaptı. Olayda kullanılan tabancanın 6.35 milimetre çapında olduğu belirlendi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla bir adalet müfettişi, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğünce de 2 kontrolör görevlendirildi. Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro ekiplerinin olayın ardından soruşturma başlatıldı. Cinayet zanlısının 50 yıla hükümlü birçok suça karışan ve 'Suç makinesi' olarak tanınan A.G olduğu öğrenildi. A.G ifadesinde tabancayı tuvaletten aldığını söylediği öğrenildi.



KIZIMI GERİ GETİRMEZ


Özgecan'ın annesi Songül Aslan, kızının katili Ahmet Suphi Altındöken'in öldürülmesiyle ilgili konuşmak istemediğini söyledi. Gazetecilerden ısrarı üzerine anne, “Olayla ilgili benim haberim yok. Hiçbir şey benim kızımı geri getirmez. Bu konuyla ilgili konuşmak istemiyoruz” dedi. Baba Özel bir TV kanalına bağlanan Özgecan Aslan'ın amcası Yaşasın Aslan da, “Şu an çok net söylüyorum üzüldüm, ölmemeliydi. Bu kadar basit ölmemeliydi, yaşamalıydı” dedi.





Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.



Silahı tuvaletten aldım


Suphi Altındöken'i öldürüp babasını yaralayan A.G,cinayet silahını tuvalette bulduğunu iddia etti.



#Özgecan Aslan
#Necmettin Altındöken
#Ahmet Suphi Altındöken
8 yıl önce