|

PKK ve HDP cenazeleri gömdürtmüyor!

Cenazeler üzerinden propaganda yapmaya çalışan PKK ve HDP ailelere baskı kurarak toplumsal gösterilere zemin hazırlamaya çalışıyor. Cizre ve Silopi ilçelerinde sokağa çıkma yasağı sebebiyle cenazelerin morgda tutulduğu ve defnedilemediği yönünde çıkan haberlerin asılsız olduğu ortaya çıktı.

Yeni Şafak
12:05 - 30/12/2015 Çarşamba
Güncelleme: 13:29 - 30/12/2015 Çarşamba
Diğer

Türk Silahlı Kuvvetleri ile emniyet unsurlarının Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde terör örgütüne yönelik operasyonları sürüyor. Polis ve asker birlikte ilk defa bu kadar büyük ölçekte bir harekat yürütürken PKK ve HDP cenazeler üzerinden propaganda yapmaya çalışyor.



TSK ve emniyet unsurları operasyon icrasında bölgedeki sivil halkın can güvenliğine öncelik veriyor. Ailelere baskı kurarak toplumsal gösterilere zemin hazırlamaya çalışan örgüt ise cenazelerin morgda tutulduğu ve defnedilemediği yönünde algı oluşturmaya çalışıyor.



Operasyonların sürdüğü ilçelerin kaymakamlıkları halkın mağduriyet yaşamaması için çalışıyor. İlçelerde belirlenen marketler halkın alışveriş yapması için açılırken gıda paketleri de ev ev dolaşılarak dağıtılıyor.



PKK ailelere engel oluyor


Şırnak Valiliği konuya ilişkin yaptığı açıklamada yürütülen algı operasyonunu gözler önüne serdi. Cizre ve Silopi ilçelerinde sokağa çıkma yasağı sebebiyle cenazelerin morgda tutulduğu ve defnedilemediği yönünde çıkan haberlerin asılsız olduğuna dikkat çekilen açıklamada, sokağa çıkma yasağının başladığı günden itibaren Silopi ve Cizre'de 15 cenazenin mezarlıklara defnedildiği belirtildi. Açıklamada morgda bekleyen cenazelerin tamamının adli işlemleri tamamlanmış olup cenaze sahiplerinin cenazeleri almalarının beklendiği bildirildi.



Bölücü Terör Örgütü mensupları ve yandaşlarının cenazeleri bir şov ve provokasyon aracı haline getirmek için cenaze sahibi ailelere yaptıkları baskı ve tehditlerle ailelerin cenazeleri alıp defnetmelerine mani olduklarına dikkat çekilen açıklamada cenazelerin alınıp defnedilmesi için hiç bir engel olmadığı belirtildi.



Meclis'te PKK propagandası


HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Meclis'teki grup konuşmasında PKK propagandasının bir örneğini sergilemişti. Morgda 16 cenaze üst üste bekletildiğini iddia eden Yüksekdağ, cenazelerin çürütülmeye çalışıldığını ileri sürmüştü.



#PKK
#HDP
#Cizre
#Slopi
#HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ
#Morg
#Cenaze
8 yıl önce