|

Rifat Hisarcıklıoğlu'nun Başka Türkiye Yok çağrısı: "Küllerimizden doğduk bu zorluğu da aşarız"

Türkiye, hem sınır ötesinden hem de içeriden gelen tehditlerle terör üzerinden sahnelen oyunlarla diz çöktürülmeye çalışıyor. İşte Yeni Şafak'ın 'kardeşlik' çağrısına ses veren Rifat Hisarcıklıoğlu'nun Başka Türkiye Yok çağrısı...

Yeni Şafak
04:00 - 19/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 07:40 - 19/10/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

"Terör eylemlerinde çok sayıda vatandaşımızı kaybettik. Yaşanan menfur olaylar hepimizin yüreğini yakıyor. Unutmayalım ki, ülkemizin, birliğimizin ve huzurumuzun hedef alındığı kirli bir oyun oynanıyor. Binlerce yıllık kardeşliğimiz bozulmak isteniyor. Bu milletin tarihinde kirli oyunlar eksik olmamıştır. Bunları, her zaman milletimizin azim ve kararlılığı bozmuştur.



Bizim en büyük gücümüz kardeşliğimiz olmuştur. Bugün kardeşlik bağlarımızı zayıflatmak isteyenler bilmelidir ki, bu toprakların mayası çok güçlüdür. Bu tuzağa düşmemek, birliğimizi ve kardeşliğimizi korumak yine bizim elimizde. Hep birlikte sağduyumuzu korumalı, vicdanımızın sesini dinlemeli, fitne ateşini birlikte söndürmeliyiz. Bizi birbirimize düşman etmeye çalışan teröre karşı hep birlikte durmalıyız. Ülkemizin tamamında birlikte yaşama iradesi göstermeliyiz.



Gün birlik olma günüdür. Kimliğimiz, inancımız ne olursa olsun, 78 milyon hepimiz Türkiye'yiz. Gün 'teröre hayır, kardeşliğe evet' deme günüdür. Tarih kadar yaşlı ama genç bir insan kadar dinamik bir ülkedir Türkiye. Tam 'hastalandı, öldü' denilirken dirilip ayağa kalkmış, yetinmeyip yeniden hatırı sayılır bir güç haline gelebilmek, azımsanır başarı değildir. Türkiye Cumhuriyeti küllerden doğmuştur. Kimsenin karamsar olmasına gerek yok. Allah'ın izniyle bütün zorlukları aşarız. Yeter ki, bir ve beraber olalım."

#Rifat Hisarcıklıoğlu
#Başka Türkiye Yok
#Çağrı
8 yıl önce
default-profile-img