|

Şarlatanların ayak oyunlarına izin vermeyiz

Başbakan Davutoğlu, eski Türkiye özlemi çeken sanal şarlatan ve müfterilerin ayak oyunlarına izin vermeyeceklerini söyledi. Davutoğlu, “Bu dava için gerekirse makam, mevkiyi ve nefsimi ayaklarımın altına alırım. Bu kutlu davadaki hiçbir arkadaşımın kalbini kırmam, üzülmesine izin vermem” dedi

Yeni Şafak ve
03:00 - 4/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 04:59 - 4/05/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

AK Parti Meclis grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Her makamı elimin tersiyle iterim ama asla bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam" dedi. Davutoğlu, özetle şunları söyledi:



Türkiye'ye yakışan özgürlükçü, demokratik, adil bir anayasa sözü verdik, inşallah bu sözümüzün de gereğini yerine getireceğiz. AK Parti verdiği hiçbir sözden kaçmamıştır, kaçmaz. Bu hareketin en önemli özelliği başından sonuna yerli ve milli olmasıdır. Tepeden tırnağa ayaklarının bu topraklara basmasıdır.



SEVDAMIZ FİTNELERİ BOĞAR


Bize her türlü eleştiriyi getirebilirler, olabilir. Her iktidarın doğruları kadar, yanlışları da olabilir. Ama bizim bu topraklara aşkımızı, bu milletle aramızdaki bağı asla sorgulayamazlar. Bizim Türkiye sevdamız onların fitnelerini de boğar, kendilerini de boğar. Bizim Türkiye sevdamız onların korkak, yüzsüz, anonim, kişiliksiz ve karaktersiz saldırılarından zerre miktar etkilenmez.


Eski Türkiye defterini yeniden açmayı hedefleyen sanal şarlatan ve müfterilerin Türkiye'ye ameliyat yapmasına da müsade etmeyeceğiz.





ESKİ TÜRKİYE DEFTERİ KAPANDI


Maskeli tetikçilerin, siyaseti desise ve ayak oyunu zannedenlerin her türlü fitne ve fesatından geçmişte olduğu gibi bugün de bizleri Rabbimiz korusun. Bizler küresel odakların ameliyat girişimlerine, tefrika tohumlarına pabuç bırakmadık, Allah'ın izniyle küresel güçlerin çakma, yerli versiyonlarına da asla bırakmayız.



SIRAT-I MÜSTAKİM OLMAK İÇİN


Bütün bu dava, bütün bu faaliyetler, bütün bu teşkilatlar, bütün bu toplantılar, bütün bu tüzükler, bütün bu kurallar; sadece sırat-ı müstakim üzere olmak için. Onun önüne geçen hiç bir kural, onun önüne geçen hiç bir kurul, onun önüne geçen hiç bir amacı kabul etmiyoruz. Allah sırat-ı müstakimden ayırmasın.



ELİMİN TERSİYLE İTERİM


Nefsimi ayaklar altına alırım, bir faninin terketmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim ama asla, bu kutlu hareketteki hiç bir dava arkadaşımın kalbini kırmam, dünya mazlumlarının tek umudu olan bu ak hareketin zarar görmesine, bu ak yürekli kadroların üzülmesine, yeise düşmesine asla izin vermem.



BİR TEK DOSYA TUTANA İNANIRIZ


Biz sadece bir tek dosya tutana inanırız, şu sağ ve sol omuzumuzda dosya tutanlar var ya onlar hakkı yazsınlar gerisi ne yazarsa yazsın. Son nefesimize kadar bu dosyaların hayır içinde olması için rabbime niyazda bulunacağım. Kim ne fitne yaparsa yapsın, kim ne üretirse üretsin, kim ne yazarsa yazsın; hepimiz önce bu iki dosya yazıcının dosyasından korkalım, Allah'tan korkalım, başka hiç bir şeyden korkmayalım.



Hiçbir yere kaçamazlar


Davutoğlu, “Meclis çatısında zorbalığa izin vermeyen AK Parti grubumuzu yürekten tebrik ediyorum. Bir destan yazdınız" dedi. Davutoğlu, “HDP, insanlarımızı hedef alan şiddeti halen savunmaya, TBMM'de dahi uygulamaya kalkışıyor. Eli kanlı bir örgütün sözcülüğünü yapmayı sürdürüyor. Dokunulmazlık konusunda mangalda kül bırakmayan ucuz kahramanlar, şimdi süreci engellemek için pespayeliğin her türlüsünü sergiliyorlar. Kendileri tükenirken, Meclis çatısını kavganın adresi gibi gösterme gayreti içindeler. Şundan hiç şüpheniz olmasın, Diyarbakır Ulu Cami'nin kardeşi Bursa Ulu Cami'yi kana bulamak isteyen cani terör örgütünü destekleyen herkese mutlaka dokunulacaktır. Hiçbir yere kaçamazlar" diye konuştu.



Siyasal şizofreni


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Davutoğlu, “CHP ve HDP aynı çabanın içindeler. Siyasetten ümitlerini kesip istikrarsızlıktan medet umar hale gelmişler. Ülkemizin anamuhalefet partisinin görüntüsü, siyasi bir komediden, giderek bir siyasi drama, bir siyasi trajediye dönüşüyor" dedi. Kılıçdaroğlu'nun söylemlerinin tutarsız olduğunu belirten Davutoğlu, şunları söyledi:


“Bir gün paralel yapının sözcüsü oluyor, bir gün hendek, çukur kazanlara, barikat kuranlara 'arkadaş' diyor. Partisinden bazı milletvekilleri teröre destek çıkıyor ama sesini bile çıkaramıyor. Kılıçdaroğlu, aksi defaatlerce kanıtlanmış iftiraları, tekrar tekrar gündeme getirerek gerçeğe ihanet ediyor, toplumu korkutuyor, ayrıştırıcı bir dil kullanıyor. Karşı karşıya olduğumuz şeyin adı çok nettir, bu kadar tutarsızlığın adı ancak siyasal şizofrenidir."



#Başbakan Davutoğlu
#Kemal Kılıçdaroğlu
8 yıl önce