|

SİHA vuruyor Tanrıkulu bağırıyor

Hendekte sıkışınca sivillere sarılan PKK, SİHA’ların operasyonlarıyla arazide hareket edemez hale gelince yine sivillere sarıldı. PKK, sivillere saldırılarını arttırarak kaos yaratma çabasına girerken SİHA’ların sivilleri vurduğu yalanı üzerinden uluslararası kamuoyu nezdinde algı operasyonu yapılıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/09/2017 Cuma
Güncelleme: 09:32 - 14/09/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​SİHA vuruyor Tanrıkulu bağırıyor
​SİHA vuruyor Tanrıkulu bağırıyor

Doğuda kazdıkları hendeklere sıkışınca “Terörist değil, sivil” yalanına sarılan PKK, şimdi de Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) için aynı taktiği devreye soktu. Daha önce mahallelere hendekler kazarak güvenlik güçlerinin operasyonlarına engel olmaya çalışan PKK’lılar, umduğunu bulamayınca “sivil halk katlediliyor” yalanını ortaya attı. Terör örgütü PKK şimdi de SİHA operasyonları için aynı yönteme başvurdu.

HAREKET EDEMİYORLAR

Terörle mücadelede gerek istihbarat gerekse operasyonel anlamda büyük katkı sağlayan insansız hava araçları bugüne kadar 24 bin 500 saatin üzerinde uçuş gerçekleştirdi. PKK’lılar en ufak hareketlerinde etkisiz hale getirildi. İHA’ların sağladığı istihbarat ve operasyon desteğiyle Türkiye’deki varlığı tehdit altına giren PKK hareket edemez hale geldi.

TANRIKULU DA DESTEK VERDİ

SİHA’nın son başarılı operasyonu da Hakkari’de Oğul Köyü kırsalında gerçekleştirildi. PKK’lı teröristler, Kanireş Çeşmesi bölgesinde toplantı yaptıkları sırada öldürüldü. Daha önce “sivil hendek” yalanını ortaya atan HDP, bu olayın ardından da “SİHA’lar sivilleri vuruyor” iddiasını öne sürdü. Bir yandan PKK sivillere saldırılarını arttırarak kaos yaratma çabasına girerken bir yandan da SİHA’ların sivilleri vurduğu yalanı üzerinden uluslararası kamuoyu nezdinde algı operasyonu yapılmaya çalışılıyor. CHP’li Sezgin Tanrıkulu da bu iddiaya sahip çıktı. Tanrıkulu, doğrudan Bayraktar SİHA’yı hedef gösterdi.

DAHA ÖNCE DE AYNI YAYGARA

SİHA üzerinden başlatılan son tartışmalar terörist örgütün bir kez daha hendek taktiğini devreye soktuğu şeklinde yorumlandı. Şehirleri terörize eden PKK, sıkışınca HDP’li vekilleri devreye sokarak uluslararası arenada “sivilleri vuruyorlar” yaygaraları koparmış, “siviller bodrum katında sıkıştı” yalanı üzerinden yaralı teröristlerin kurtarılmaya çalışıldığı ortaya çıkmıştı. Türkiye’deki varlığı tehdit altına giren PKK’nın bugün de yine siviller üzerinden aynı algı operasyonunun başlatıldığı, böylelikle Kandil’in “bizi tavşan gibi avlıyorlar” dediği SİHA ve İHA’lardan kurtulmaya çalıştığı belirtiliyor.


SON ÇIRPINIŞLAR

TSK’nın sivilleri öldürdüğü yaygarası havada kalırken PKK ise son dönemde sivilleri hedef almaya başladı. Siyasetçiler ve bölgede yatırım yapan firma işçileri hedef olarak seçildi. Terörist örgütün 90’lı yıllarda da yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığında aynı yönteme başvurmuştu. Örgütün sivillere yönelik saldırılar yoluyla bölgede kaos yaratmayı ve bu kaostan yararlanarak yeniden güçlenmeyi amaçladığı değerlendiriliyor. Ancak PKK terör örgütünün son çırpınışları olarak görülen bu taktiğinin de amacına ulaşamayacağı, operasyonların kararlılıkla sürdüğü, girilemez denilen nokta bırakmayana kadar da süreceği belirtiliyor.

  • CHP ağzının payını versin!
  • İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP’li Sezgin Tanrıkulu’na tepki gösterdi. Soylu, “Aslında silahlı insansız hava araçlarını bir şekilde suçlamaya çalışırken, terörle yaptığımız mücadeleden incindikleri apaçık ortadadır. Bunu açık söyleyeyim ana muhalefet partisinin bu milletvekiline acilen çağırıp ağzının payını vermesi lazım. Sadece ekmek kazanmak için, birisinin elektriğini bir yerden bir yere bağlayabilmek için gidebilecek silahsız masum insanları öldürecekler, bir tek sesiniz çıkmayacak sizin. Sonra ‘adalet’ diye yürüyeceksiniz. Orada insanlarımızı, köylerinde yolların imecesini yapabilmek için bir araya gelmiş insanları, sivil masumları öldürecekler” dedi.

#İHA
#SİHA
#Sezgin Tanrıkulu
#CHP
7 yıl önce