|

Suriyelilere kotalı çalışma izni

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Çankaya Köşkü'nde, Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/01/2016 Salı
Güncelleme: 09:28 - 12/01/2016 Salı
Yeni Şafak

Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'ndan ele alınan diğer önemli bir konunun Türkiye'de bulunan Suriyelilerin çalışma izniyle ilgili düzenlemeler olduğunu dile getirdi.



SAYI YÜZDE 10'U GEÇEMEYECEK


Düzenlemeyle Türk vatandaşlarının istihdamlarını kısıtlamayacağını belirten Kurtulmuş, “Geçici koruma sağlanan yabancılar, geçici kimlik belgesi düzenleme tarihinden 6 ay sonra çalışma izni için başvurabilecekler. Kendilerine kimlik belgesi verilen, ikamet ettikleri illerde ancak çalışma hakkına sahip olacaklar. Suriyeli mülteci kardeşlerimiz çalıştıkları iş yerindeki toplam çalışan sayısının yüzde 10'unu geçemeyecekler" dedi.



Kurtulmuş, HDP'li belediyelerle ilgili de, “Hiçbir demokrasi, seçilmiş insanlara bu imkanları kullanarak, devletin ve ülkenin bölünmesini sağlayacak hareket alanı bırakmaz. Hiçbir demokrasi, kendisini ortadan kaldırma niyeti içerisinde olanlara, destek olanlara 'Siz nasıl bunu yapıyorsunuz' diye sormadan edemez" dedi.



SOKAK SOKAK BİLİYORUZ


Numan Kurtulmuş, hendeklerden temizlenen yerlerde polis merkezlerinin kurulması, özel harekatçı polislerin buralarda konuşlandırılması üzerine İçişleri Bakanlığı'nın çalıştığını söyledi. Kurtulmuş, “Sokak sokak, mahalle mahalle artık bu bölgeleri biliyoruz. Ümit ediyoruz ki bu tedbirlerin sonucunda en kısa zamanda terör bütünüyle sona erecek. Terör örgütü, bu faaliyetlerini yapamaz hale gelecektir" dedi. Terörü insan haklarından vazgeçmeden bitireceklerini vurgulayan Kurtulmuş, İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu kurulmasına ilişkin düzenlemenin de toplantıda ele alındığını belirtti.


#Numan Kurtulmuş
#Çankaya Köşkü
#bakanlar kurulu
8 yıl önce