|

Suriyeliye vatandaşlık

Kilis'te Valilik ve Kızılay'ın ortak düzenlediği iftara katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, isteyen Suriyelilerin Türk vatandaşlığı alabileceğini söyledi. Erdoğan, son dönemde dış politikada yapılan girişimlerin bir sebebinin de Suriye konusunda adım atılmasını kolaylaştırmak olduğunu açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/07/2016 dimanche
Güncelleme: 00:25 - 3/07/2016 dimanche
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'ye sığınan Suriyelilere vatandaşlık müjdesi verdi. Kilis 7 Aralık Üniversitesi Meydanında Valilik ve Kızılay'ın düzenlediği iftar programı sonrası konuşan Erdoğan, "Kardeşlerimizin içerisinde inanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak isteyenler var. Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığımızın bu konuda attığı adımlar var. Ellerinden geleni bakanlığımız oluşturduğu bir ofisle takip etmek suretiyle bu kardeşlerimize bu yardımı, bu desteği yaparak, onlara vatandaşlık imkanını vereceğiz" dedi.



BAŞKA HAZIRILIKLARIMIZ DA VAR


Türkiye'nin Suriye konusunda 6 yıl önce neredeyse bugün de aynı yerde olduğunu vurgulayan Erdoğan şunları söyledi: "Suriye'nin başındaki zalimdir işi bu noktaya getiren. 600 bin Suriyeli kardeşimizin ölümüne neden olan bir insan bu ülkede asla bir yönetici olarak değerlendirilemez. Varil bombalarıyla, konvansiyonel silahlarla, tankla, topla kendi vatandaşlarını öldüren böyle bir insan devlet terörü estirmez de kim estirir? PYD'li bir terörist, YPG'li bir teröristten bu çok daha ileri bir teröristtir. DAİŞ'liden çok daha ileri bir teröristtir"



Dış politikada son dönemde başlatılan girişimlerin bir sebebinin de Suriye sorununun çözümü için adım atılmasını kolaylaştırmak olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bu çerçevede daha başka hazırlıklarımız var" dedi.



Terör şehitleri için dua


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 45 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının gerçekleştiği yerde incelemede bulundu. Erdoğan, saldırıda hayatını kaybedenler için dua etti. Erdoğan havaalanı taksicilerini de ziyaret ederek başsağlığı diledi. Bir taksicinin, "Bunları bitirin. PKK olayını bitirin" sözleri üzerine, Kilis'te iftar yapacaklarını belirten Erdoğan şöyle konuştu: "Bazıları bize 'gitmeniz riskli olur', şudur budur filan. Biz de diyoruz ki 'orada yaşayan vatandaşlarımız aynı riskin altında yaşamıyor mu, yaşıyor.' Dolayısıyla biz de aynı riski taşımak zorundayız"


#Türk vatandaşlığı
#Mülteciler
il y a 8 ans