|

Teröristler patlama için neden o noktayı seçti?

Dün Ankara'da PKK-PYD işbirliğinde kanlı bir saldırı düzenlendi. Askeri araçların geçişi sırasında meydana gelen patlamada 28 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi de yaralandı. Patlamanın yaşandığı nokta, birçok açıdan stratejik öneme sahip.

Yeni Şafak
11:47 - 18/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:25 - 18/02/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Ülkede terör örgütlerince gerçekleştirilen saldırıların bir yenisi de Ankara'da yaşandı. Ankara Tren Garı önünde 10 Ekim 2015'teki terör saldırısından 4 ay sonra yine başkentte, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında patlama meydana geldi. Saldırıda 28 kişi hayatını kaybederken, 61 kişi de yaralandı.



Saldırının yaşandığı Merasim Sokak, İnönü Bulvarı ile Dikmen Caddesi'ni bağlıyor. Sokağın iki yanında askeri birlikler ve lojmanlar var. Ayrıca Genelkurmay Başkanlığı'na 300 metre mesafede ve yakınında Hava Kuvvetleri Komutanlığı yer alıyor.



Kirazlıdere olarak adlandırılan ve askeri birimlerin yoğunlukta olduğu bölge, İnönü Bulvarı bölümünün bir parçasını oluşturuyor. Öte yandan askeri servis araçlarının da toplandığı bir bölge. Terör saldırısı için bu bölgenin seçilmesi, hem askeri ağırlığı olmasından hem de sivil trafiğe açık olması nedeniyle kontrolün zor olmasından kaynaklanıyor.






#Ankara
#terör saldırısı
8 yıl önce