|

Türkiye'yi şikayet eden Kılıçdaroğlu'na tepki yağıyor

Alman basınına Türkiye'yi şikayet eden ve büyük bir kara propaganda sahneleyen Kılıçdaroğlu, Alman tatilcilerin ülkede can ve mal güvenliğinin olmadığını iddia etti. Siyasiler Kılıçdaroğlu'na tepki yağdırdı.

Yeni Şafak
16:17 - 6/08/2017 Pazar
Güncelleme: 16:24 - 6/08/2017 Pazar
Yeni Şafak
Arşiv: Kemal Kılıçdaroğlu
Arşiv: Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'nın Focus Dergisi'nden Frank Nordhausen'ın sorularını yanıtladı. Türkiye'yi açık açık şikayet eden Kılıçdaroğlu'nun ifadelerine tepki yağıyor.

Kılıçdaroğlu, Alman tatilcilerin ülkede can ve mal güvenliğinin olmadığını iddia etti. Kılıçdaroğlu, "Uzun zamandır Türkiye’de halihazırda hiç kimse için güvenlik garantisi olmadığını söylüyorum: ne canınız ne de mal ve mülkünüz için. Maalesef yasaların geçerli olmadığı ve adaletsiz bir dönemde yaşıyoruz. Dünyanın güvenini yeniden kazanmak için Türkiye acilen normale ve demokrasiye geri dönmek zorunda" dedi.


Hükümet: Devletini şikayet ediyor

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya'da verdiği röportaja ilişkin, "Devletini, milletini, insanını başkalarına şikayet edenlere bu millet, bu devleti yönetme yetkisini asla vermez" dedi.

AK Parti: Mesele meydan okumak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, "Mesele Avrupa'yı arkana alıp, Anadolu'ya meydan okumak değildir. Mesele Anadolu'yu arkana alıp, Avrupa'ya meydan okumaktır. İşte Recep Tayyip Erdoğan bunu yapıyor. İşte yiğitlik budur" dedi.

Yalçın Topçu: Kara kara düşünüyoruz

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kılıçdaroğlu'nun Alman dergisine verdiği mülakatta Türkiye'yi hedef alan açıklamalar yapmasına sert tepki gösterdi. Topçu, "Terör örgütleri ve arkasındaki yedi düvel ile sınır içi ve dışında mücadele ediliyor ve şehitler veriliyorken, ülkede yerli ve milli yapıcı yol gösterici sorumlu pozitif bir muhalefetin yokluğu üzerinde milletçe 'kara kara' düşünmemizi gerektiren önemli bir problem" ifadelerini kullandı.

#Kemal Kılıçdaroğlu
#Almanya
7 yıl önce